Eşler, kazançlarını bölüşmeli mi?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.403
Eşler, kazançlarını bölüşmeli mi?

Kesinlikle paylaşmalı,zaten evlilik hayatı birlikte paylaşmak anlamına gelmiyor mu??Kimi baze çalışan eşlerin birbirlerinin ne kadar maaş aldıklarını bile bilmediklerini gördüğümde yada duyduğumda hayretler içersinde kalıyorum..

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Hayat müşterek.Eşler parayı ortaya koymalı ve birlikte plan yapmalı.Beraber harcamalı.
Ayrı gayrı olacaksa evliliğin ne espirisi kalır ki..
Hoş ben çalışmadım hiç ama bazı dönemler para kazandığım oldu eşime verdim hep.

elma şekeri

Daimi Üye
Tepki
1.278
Evlilik zaten paylaşmak değilmi...
Ayrı gayrımı var...
Şu an çalışmıyorum ayrı mesele:D

benim dünyam

Aktif Üye
Tepki
131
ben hiç bir zaman maaşımı saklamadım..eşimde öyle...şimdi çalışmıyorum fakat eşim hiç bir zaman para saklamaz.neyse o...nasıl aynı yastığa baş koyuyosak...nasıl aynı saofrada yemek yiyiyosak maddiyatla öyle olmalı diyorum...bende şaşırıyorum aynı evde alman usülü yaşamalarına...

nerissa

Daimi Üye
Tepki
326
paylasmalı tabıkı.paylasım yoksa neden evlenıyoruz
hayatı paylasıyoruz sevgıyı askı paylasıyoruz
hayatı yasamı paylasıyoruz
bır aıle oluyoruz.

yeşil

Daimi Üye
Tepki
903
tabikide paylaşmali arada senın paran benım param diye konu oldumu bence o evlilik para üzerinde olmuştur demektir ben çalışmıyorum ama çalıisaydım eşime verirdim tabikide

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
kesınlıkle esımden hıc bıseyı saklamam ama oda saklamadıgı ıcn herseyımız ortak :eek:-hmm

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
kessinlikle paylasilmali
sadece sen ve ben olarak kalmiyo insan evlendiginde biz oluyo bir bütün oluyo
-hmm-hmm-hmm

melek25

Daimi Üye
Tepki
1.542
sen ben kalmıyo ki evlilikte artık biz oluyosun

biz maaşımızı alır ödemelerimizi yapar kalanı da paylaşırız

benim param senin paran mevzusu olmaz hiç

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Paylaşmalı bence de. Bir yaşamı beraber paylaşıyorsak gelir ve giderlerde ortak olmalı:gulegule:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Evlilik Ortak Bir Projedir

Evlilikte eşlerin beklentilerinin birbirine uyumunu lazer ışınlarına benzetebiliriz. Lazer ışınları, normalde birbirinden ayrı olarak sağa sola dağılır ve bu nedenle ancak kısa bir mesafe kat edebilirler. Ama ceşitli yöntemlerle, elektronların benzer şekilde hareket etmesi sağlandığı zaman, lazer ışını aynı enerjiyle kilometrelerce öteye gidebilir. Tıpkı bu örnekte olduğu gibi, eşler de enerjilerini benzer şekilde bir hedef için kullanabilirlerse, evlilik kaliteli olur. Eşler evliliği ortak beklentiler üzerine kurmalı ve ortak bir proje haline getirmelidir. Bunun yerine, iki taraf da kendi gemisinin kaptanı olmaya çalışırsa evlilikte sorunlar yaşanır.
Evlilikten beklentilerin ve amaçların ortak olması, erkek ve kadının yaşam felsefesiyle de ilgilidir. Farklı ortamlarda yetişmiş iki insanın düşünce kalıplarının farklı olması kaçınılmazdır. Dolayısıyla bu iki kişi, olaylar karşısında aynı tepkiyi vermez. Eşlerin dünyaya, hayata, kültürel değerlere, inanca, aileye yönelik konulara bakış açıları farklılık gösterdikçe, evlilikten beklentiler de farklılaşır ve ortak amaçlarda buluşmak zorlaşır..
Beklentilerin gergekçi olup olmadığı ve kadın ile erkeğin beklentilerinin birbirleriyle örtüşüp örtüşmediği evlilikteki uyumun kalitesini belirler. Beklentiler birbirine ne kadar yakın olursa, uyum da o kadar kolay gerçekleşir.

Alıntı..

Tabiki kazançta , dertler yada mutluluklar gibi paylaşılmalı..

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.931
İşin içine sen ben girerse arıza çıkar aynı eve harcıyorlar zaten...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar