Kristen Stewart
Daimi Üye
Eşler tartışırken özellikle hangi konuda tartışıyorlarsa ona odaklanarak o sohbeti devam ettirmeye dikkat etmeliler yani bir konu üzerinde konuşurken zaten geçen seferde de böyle olmuştu , geçen yaz tatile gittiğimizde de sen bunu yapmıştın felan gibi daha önceki yaşantıları o anı getirip o anı çöplük haline getirmemek çok önemli her neyse o anda konuştuğunuz problem sadece onda kalabilmeniz çok önemli böylece çözebilme olanağınız daha yüksek olacaktır.
Bir ikincisi tartışırken kişiliğe yönelik değil davranışa yönelik derdinizi anlatabilmek eleştirinizi yapabilmek yani sen çok bencilsin çok kaddarsın düşüncesizsin değil de bütün oraları silmiştim ayakkabınla paldır küldür bütün yaptığım temizliğin hiç senin için kıymeti olmadığını düşündüm çok üzüldüm çok yoruldum gibi yani o davranış her neyse kişinin özüne değil bencilsin düşüncesizsin değil neyse o davranışı onu söyleyerek tartışmaya çalışın susmak ve tartışmayı bırakıp gitmek sadece ve sadece eğer o noktada saygılı bir şekilde tartışmayı sürdüremeyecekseniz bir seçenek olabilir.
Tartışmayı sürdürebilecek bir tutum içindeyseniz konuşmakta fayda var.
Alıntıdır.:dertli: