Eşler tartışırken nelerden kaçınmalı ?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
kavga_tartisma_munakasa_es_evlilik_gelinlik1_871615892-300x300.jpg

Eşler tartışırken özellikle hangi konuda tartışıyorlarsa ona odaklanarak o sohbeti devam ettirmeye dikkat etmeliler yani bir konu üzerinde konuşurken zaten geçen seferde de böyle olmuştu , geçen yaz tatile gittiğimizde de sen bunu yapmıştın felan gibi daha önceki yaşantıları o anı getirip o anı çöplük haline getirmemek çok önemli her neyse o anda konuştuğunuz problem sadece onda kalabilmeniz çok önemli böylece çözebilme olanağınız daha yüksek olacaktır.

Bir ikincisi tartışırken kişiliğe yönelik değil davranışa yönelik derdinizi anlatabilmek eleştirinizi yapabilmek yani sen çok bencilsin çok kaddarsın düşüncesizsin değil de bütün oraları silmiştim ayakkabınla paldır küldür bütün yaptığım temizliğin hiç senin için kıymeti olmadığını düşündüm çok üzüldüm çok yoruldum gibi yani o davranış her neyse kişinin özüne değil bencilsin düşüncesizsin değil neyse o davranışı onu söyleyerek tartışmaya çalışın susmak ve tartışmayı bırakıp gitmek sadece ve sadece eğer o noktada saygılı bir şekilde tartışmayı sürdüremeyecekseniz bir seçenek olabilir.

Tartışmayı sürdürebilecek bir tutum içindeyseniz konuşmakta fayda var.

Alıntıdır.:dertli:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bence en çok aslında o şekilde düşünmediğiniz ama sırf canınız yandığı için karşı tarafında canı yansın die söylenen sözlerden kaçınılmalıdır:ilknur:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Eşler tartışırken özellikle hangi konuda tartışıyorlarsa ona odaklanarak o sohbeti devam ettirmeye dikkat etmeliler yani bir konu üzerinde konuşurken zaten geçen seferde de böyle olmuştu , geçen yaz tatile gittiğimizde de sen bunu yapmıştın felan gibi daha önceki yaşantıları o anı getirip o anı çöplük haline getirmemek çok önemli her neyse o anda konuştuğunuz problem sadece onda kalabilmeniz çok önemli böylece çözebilme olanağınız daha yüksek olacaktır.

Ben bunu çok yapardım; ama artık yapmıyorum

kafiye tavlı

Yeni Üye
Tepki
1
eşim her zaman kendini haklı çıkartıyo bende çıldırıyorum ama susuyorum sonra düşünüyo taşınıyo haksız oldugunu anlıyo ama yinede özür dilemiyo bizim eşimle konuşamama sorunumuz var öneriniz arkadaşlar:mendil:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
eşim her zaman kendini haklı çıkartıyo bende çıldırıyorum ama susuyorum sonra düşünüyo taşınıyo haksız oldugunu anlıyo ama yinede özür dilemiyo bizim eşimle konuşamama sorunumuz var öneriniz arkadaşlar:mendil:

Sinirli olduğumuz anda konuşmayı tercih etmek yerine susmalı,oda değiştirmeli.

Sakin olunca konuşmalıyız-ayse

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
kavga_tartisma_munakasa_es_evlilik_gelinlik1_871615892-300x300.jpg

Bir ikincisi tartışırken kişiliğe yönelik değil davranışa yönelik derdinizi anlatabilmek eleştirinizi yapabilmek yani sen çok bencilsin çok kaddarsın düşüncesizsin değil de bütün oraları silmiştim ayakkabınla paldır küldür bütün yaptığım temizliğin hiç senin için kıymeti olmadığını düşündüm çok üzüldüm çok yoruldum gibi yani o davranış her neyse kişinin özüne değil bencilsin düşüncesizsin değil neyse o davranışı onu söyleyerek tartışmaya çalışın susmak ve tartışmayı bırakıp gitmek sadece ve sadece eğer o noktada saygılı bir şekilde tartışmayı sürdüremeyecekseniz bir seçenek olabilir.

Tartışmayı sürdürebilecek bir tutum içindeyseniz konuşmakta fayda var.

Alıntıdır.:dertli:

Okudunuz mu bu da işinize yarayabilir-ayse

G

guzelcem

Misafir
Aslaaaa kendime laf söyletmem eşime sonucu ne olursa olsun , eşim bağırırsa bende bağırıyorum anlayasıya kadar erkeklerin kafası ancak düşüyor beton beyinliler:alsana::kizdim::kizdim: hiç kendinizi yormayın üzmeyin haketdiği gibi cevabını vereceksin kaçan kovalanır:alsana:

P

pure life

Misafir
bizim içnse en önemli problem konuyu uzatmak... ben konuyu uztnca suçszsam ble suçlu durumuna düşüyorm. galiba bundan da kaçmak lazm.

G

guzelcem

Misafir
Kaçmıycaksın hele hele susmuycaksın, susmak demek herşeyi kabullenmek demekdir. üstüne gideceksin ve usandıracaksın..

Tepki
914
kim sinirli ise diğeri susacak ortamdan uzaklaşacak ..tek kural bu ...bunu yapan kazanır yapamayan çatır çutur kavga edip kırar döker kırılır dökülür...:hulya:

G

guzelcem

Misafir
Olmuyor ben çok denedimmm hep susdum ne oldu kalbim kırıldı sinirlerim bozuldu şimdi ise eşim kaçıp gidiyor kendini düşüneceksin:kokos:

P

pure life

Misafir
ben birilernin üste giderek bişyi asla çözmem. bşkları üzülsn ben üzülmeym diyemem çnkü tartşma ortmlarndn o kadr rhtsz oluyrm ki tartşma yaratmamak için çok büyük özen gösteriri.
şükür asla öle büyük kavgalrmz olmadı oda dnlemeyi ve konşmayı blen biri o yüzden böle şeyler yaşamadm.. oda zten olaylara ılımlı yaklştgm için kendi hemn snrli oldgnda geri çekyo....

G

guzelcem

Misafir
Sizin düşünceniz böyle benim düşüncem böyle, dedim ya asla susmam eşimede başkasınada buda mesleğin vermiş olduğu stresdir, polis yani amir eşi olmak çok zor bir sanatdır...bende kimsenin ağız kokusunu çekemiyorum darbeleri yediğim için bacım.

P

pure life

Misafir
haksln cnm. çok zor zamanlar çok zor şeyler geçrmş insnalar artk dünyaya farklı bakyr.ve bu bakş açısnıda asla yadrgamıyorum...allahım geçimni mutlulugnu bozmaz inş hiç....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar