Esnerken çenesi çıktı!

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.326
Tepki
83.598
Puan
113
Konum
İstanbul

Esnerken çenesi çıktı!

Antalya'da 42 yaşındaki Canan Olgun'un esnerken çıkan çenesi, 15 dakika süren operasyonla yerine yerleştirildi
fft2mm5587073.jpg

42 yaşındaki Canan Olgun'un esnerken çıkan çenesi (solda) 15 dakika süren operasyonla yerine yerleştirildi (sağda)

Antalya Aksu'da oturan Canan Olgun’un çenesi, esnediği sırada yerinden çıktı. Annesinin ağzının çarpıldığını ve kapanmadığını gören kızı, Canan Olgun’u Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Diş Hekimliği Fakültesi, Ağız Diş ve Çene Cerrahi Bölümü’ne sevk edilen Olgun’un kapanmayan çenesi, yaklaşık 15 dakika süren operasyonun sonunda yerine yerleştirildi.

'ESNERKEN ÇENEMDEN SES GELDİ'

İlk kez böyle bir sağlık sorunuyla karşılaştığını söyleyen Canan Olgun, “Nasıl oldu anlayamadım. Esnediğim sırada çenemden bir ses geldi ve bir daha ağzımı kapayamadım. Açık kalan ağzımı gören kızım şaşkınlıktan ne yapacağını bilemedi. Kendini toparlayınca ambulans sürücüsü olan eşimi aradı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirdiler. Lokal anestezi yapılarak çenemi yerine oturttular. Evden hastaneye getirilinceye kadar dayanılmaz acı çektim. Doktorlar sağ olsunlar. Kısa müdahale sonunda çıkan çenemi yerine oturttu” diye konuştu.

BİR AYDA İKİ ÇENE ÇIKIĞI

Hastanın yerinden çıkan çenesini el bilek manipülasyonu ile yerine yerleştiren AÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Sağlığı ve Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sinan Tozoğlu “Son bir ay içinde ikinci çene çıkma vakasıyla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumlarda hastanın ilk başvuracağı adres ağız diş ve çene cerrahi hekimleri olmalıdır. Bu tür rahatsızlığı olan hastalara lokal anestezi uygulanarak müdahale mümkün olabilmektedir” diye konuştu.

DÜRÜM ISIRIRKEN DİKKAT!

Doç. Dr. Sinan Tozoğlu “Çene eklemi yerinden çok kolay çıkan bir eklem olmamakla birlikte nadiren esneme, büyük dürüm ısırma, diş çekimi, diş ölçüsü alınması gibi ağzı çok açmaya zorlayıcı hareketler nedeniyle çıkabilir. Bazı hastaların anatomik olarak çene eklemi, çıkmaya daha yatkındır. Eklemi çıkmış hasta şiddetli ağrı duyar, ağzı açık kalır, kapatamaz. Konuşma ve yemek yeme fonksiyonlarını yapamaz. Hastanın tek eklemi çıkmış ise çene ucu çıkmış tarafın aksi yöne kayar. Eğer iki eklem de çıkmış ise çene öne doğru kaymış, ileri doğru uzanım göstermiş bir görüntü verir ve çene ucu normalden daha önde konumlanır. Hasta dişlerini birbirine temas ettiremez” diye konuştu.DHA

Posta

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst