Estetik Ben aldırma

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Estetik ben aldırma, her insanda ortalama on adet ben olduğuna göre bir çok kişi için önemli bir konudur. Tabii ki tüm benleri aldırmak gerekmez. Ancak ben aldırma konusuna odaklaşınca birçok insan haklı olarak öncelikle estetik açıdan kalacak izi düşünmektedir.

Ayrıca ben aldırma konusunda hala süregelen efsaneler de vardır. Bunlardan en önemlisi, "bene bıçak değerse azar" inanışıdır. Bu yanlış inanış birçok insanın da hayatına mal olmuştur.

Bene bıçak değerse azmaz, bu yanlış bir inanıştır. Ancak lazerle, dondurma ya da yakarak ben aldırma uygulamaları da yanlıştır. Çünkü bu şekilde ben dokusu tahrip olacağından, patolojik olarak incelenemez. Patolojik inceleme, ben dokusunda mevcut olabilecek kötü huylu hücreleri ortaya çıkarır. Doku incelenemezse iyi huylu ya da kötü huylu olup olmadığı anlaşılamaz.

Ben aldırma konusunda tabii ki estetik sonucu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Benin bulunduğu yer çok önemlidir. Çünkü bazı vücut bölgelerinde iz daha fazla kalmaktadır.

Örneğin, yanak ortası, burun sırtı ve burun ucu, omuz, kol ve bacaklarda, eklem üzerlerinde daha fazla iz kalacaktır. Göz kapakları, boyun gibi bölgelerde ise daha az iz kalır. Bunun dışında herhangi bir yaranın ya da ben aldırma sonrası dikilen deride ne kadar iz kalacağı önceden bilinemez, test edilemez.

Estetik ben aldırma konusunda tabii yapılacaklar vardır. Öncelikle ben çıkarılırken kesilerek çıkarılması (cerrahi eksizyon), ameliyat sırasında atravmatik yöntemler kullanılması ve çok ince dişlerle estetik olarak dikilmesi çok daha az bir iz kalmasını sağlayabilir.

ALINTIDIR!...
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
benimde yüzümde ve dudağım üstünde küçük et benleri var. aldrıcağım ama iz kalması endişesi var.bu yüzden cesaret edemiyorum.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Benımde benlerım var ama hepsını cokkkk sevıyorum

Kızım kucukken cenemın sagında altta olanını sureklı oynadıgından aldırmayı dusundum sureklı oynadıgı ıcın ama sonra vazgecdım.

Yakın arkadasm aldırdı ız felan kalmadı ama su anda alınan yerde cok kuvvettlı belırgın sıyah renkde uc tane aynı yerden cıkan tuy hatta kıl cıkıyo.

Ustelıkde oyle kaş gıbı felan degıl cok hızlı buyuyen cok sert kıllar.Ama her vucut bunu yaparmı onu bılmıyorum tabı...
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Benim de sırtımda var 1 tane et beni gibi; ama dövme gibi duruyor. Ben de çok seviyorum benlerimi:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst