Malzemeler:
yarım kilo patlıcan..
yarım kilo dolmalık biber..
yarım kilo kabak..
biraz yaprak..
İç malzemesi için:
250 gr parça et..
3 tane kuru soğan..
2 sivri biber..
bir tane domates..
bir su bardagı tane sumak
bir tas pirinç
biraz maydanoz..
birer kaşıgı biber ve domates salçası..
yağ..
tuz..
karabiber..
pulbiber
kuru reyhan
Yapılışıatlıcan ,kabak, biber içleri oyulur.tane sumagın üzerine kaynar su ekleyin bir kenarda demlensin..dolma içinin malzemelerini küçük küçük doğrayın bir kaba alın içine küçük doğranmış eti ,biber ve domates salçasını ,baharatları yagı yıkanmış pirinci tuzu ekleyip karıştırın üzerine demlenmiş sumagı süzgeçten geçirip suyunun yarısını dolma içine koyup karıştırın.sonra doldurun tencereye dizdikten sonra üzerine tuz serpin kalan sumak suyunu üzerine gezdirin iki üç su bardağıda su ekleyip ocaga verin kaynamaya başlayınca altını kısın bir satte pişsin..afiyet olsun..
yarım kilo patlıcan..
yarım kilo dolmalık biber..
yarım kilo kabak..
biraz yaprak..
İç malzemesi için:
250 gr parça et..
3 tane kuru soğan..
2 sivri biber..
bir tane domates..
bir su bardagı tane sumak
bir tas pirinç
biraz maydanoz..
birer kaşıgı biber ve domates salçası..
yağ..
tuz..
karabiber..
pulbiber
kuru reyhan
Yapılışıatlıcan ,kabak, biber içleri oyulur.tane sumagın üzerine kaynar su ekleyin bir kenarda demlensin..dolma içinin malzemelerini küçük küçük doğrayın bir kaba alın içine küçük doğranmış eti ,biber ve domates salçasını ,baharatları yagı yıkanmış pirinci tuzu ekleyip karıştırın üzerine demlenmiş sumagı süzgeçten geçirip suyunun yarısını dolma içine koyup karıştırın.sonra doldurun tencereye dizdikten sonra üzerine tuz serpin kalan sumak suyunu üzerine gezdirin iki üç su bardağıda su ekleyip ocaga verin kaynamaya başlayınca altını kısın bir satte pişsin..afiyet olsun..