Bugün size çok seveceğinizi umduğum bir yemek tarifi vermeye karar verdim.Ama önce bir uyarıda bulunmam gerek ,sohbetinden sıkıldığınız kişilere ikram etmeyin.
malzemeler;
yarım kilo kuşbaşı et,
iki s.b fırınlanmış mısır yarması,
üç ortaboy soğan
baharatlar
yapılışı.
Tencereye zeytinyağ doğranmış soğan ,salça,nane,maydanoz, pulbiber koyarak birazcık kavurun. iki su bardağı suve mısır yarmasını ilave edelim , kaynayınca karıştırıp kapatalım .diğer tarafta kuşbaşı etimizi kısık ateşte suyunu verip çekmeye başlayana kadar kavuralım.Etleri olduğu gibi diğer malzemeye ilave edip iyice karıştıralım. üzüm yaprağı veya lahana ile saralım.Üzerine cıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte iki saat kad
ar pişirerek ateşten alalım . Biraz dinlendirelim. afiyet olsun.okuduğunuzda aman çok zor gibi dediğinizi duyuyorum.ASLINDA DEĞİYOR
malzemeler;
yarım kilo kuşbaşı et,
iki s.b fırınlanmış mısır yarması,
üç ortaboy soğan
baharatlar
yapılışı.
Tencereye zeytinyağ doğranmış soğan ,salça,nane,maydanoz, pulbiber koyarak birazcık kavurun. iki su bardağı suve mısır yarmasını ilave edelim , kaynayınca karıştırıp kapatalım .diğer tarafta kuşbaşı etimizi kısık ateşte suyunu verip çekmeye başlayana kadar kavuralım.Etleri olduğu gibi diğer malzemeye ilave edip iyice karıştıralım. üzüm yaprağı veya lahana ile saralım.Üzerine cıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte iki saat kad
ar pişirerek ateşten alalım . Biraz dinlendirelim. afiyet olsun.okuduğunuzda aman çok zor gibi dediğinizi duyuyorum.ASLINDA DEĞİYOR