hayrunnisayazıcı
Aktif Üye

MALZEMELER
8 kare milföy hamuru
200 gr kuşbaşı et
200 gr brokoli
1 havuç
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
Tuz karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kimyon
Üzeri için
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Etleri küçük doğrayıp ekleyin. Küp doğranmış havuç, biber ve küçük çiçeklere ayrılmış brokoliyi ekleyip yüksek ateşte soteleyerek pişirin. Biber salçası, tuz ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında yumuşayıncaya kadar bekletin. Hamurları kenarlarda 1,5 cm bırakarak içeriden köşelerini bıçağın ucu ile kesin. Etli harcı orta kısımlarına paylaştırın. Öncelikle karşılıklı iki ucu ortada birleştirin. Kalan uçları da birleştirerek açılmamaları için sıkıca bastırın yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın