Ev baklavası

E

esmanur

Misafir
62904119.png

Malzemeler
1 kg.un
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
250 gr.tereyağ
250 gr.ceviz içi
Açmak için; nişasta

Şerbeti için
1 kg.şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı
Un, tuz, yumurta ve sütü karıştırma kabında yoğurun. Hazırladığınız hamuru üzerini kapatarak 30 dk. kadar bekletin. Hamurdan 30 tane küçük bezeler yapın.Bu bezeleri nişasta yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın.Tepsinin alt kısmını yağlayıp 15 tane açtığınız yufkayı üst üste serdikten sonra üzerine çekilmiş cevizi yayın.Kalan 15 yufkayı da aynı şekilde üst üste serdikten sonra baklava şeklinde dilimleyin.Tereyağını eritip her yerine gelecek şekilde gezdirin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Şerbeti için;

Tencereye su ve şekeri koyup orta ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti döküp yaklaşık 4-5 saat dinlenmeye bırakın.Baklavalar şerbetini tamamen çektikten sonra servis yapabilirsiniz.
alıntı
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
ellerine saglik. annemde yapar cok güzel oluyor, cok severim.:catalbicak:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.065
Puan
113
Konum
.....
artık hazır baklava yufkaları var onlarla yapılıyor kolaycacıktan bence ağır bi tatlı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst