Ev Hanımlığı Kabus mu?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Ev Hanımlığı Kabus mu?

Kadının evdeki rutin işleri, her şeyin makineleşmesi ve otomatikleşmesiyle daha çabuk bitmektedir. Çocuk büyüten annelerin işi bile kolaylaşmış, kadının evdeki yükü hafiflemiştir. Kadın bir müddet ev gezmelerinde dolaştıktan sonra, 'kabul günlerine' gitmekten de vazgeçer. Çoğu zaman dedikodu ve gösteriş toplantılarına dönüşen bu günler, kadına pek de fayda sağlamaz. Düşünen, üreten ve toplumun sorunlarıyla ilgilenen kadını bu durum mutlu etmez, aksine rahatsız eder. Kadın evde kendisini yalnız ve işe yaramaz hissetmeye başlar. Hele çocukları büyüdüğü ve evleriyle ilgili sorumlulukları azaldığı zaman ne yapacağını düşünür. Sosyal bağları zayıflamış olan kadınlar, kendilerini çalışmaya yöneltir; işyeri açma veya işe girme gibi yöntemler bulurlar. Bazı kadınlar ise dernekler ve kadın kuruluşları gibi kendilerini kolayca ifade edebilecekleri sosyal faaliyetlere yönelirler. Para kazanma gibi bir mecburiyetleri yoksa, sanat alanlarına kayarlar. Atölye çalışmaları, kadını dedikodu yapmaktan daha üretken alanlara sevkeder. Kadın isterse, toplumdaki sosyal rolünü güçlendirecek pek çok şey yapabilir.

Sevgisizliğin kötü sonuçları, insanlar arasındaki ilişkilerin her alanında görülmektedir. Topluma kadın sevgisi girmezse hayat çok anlamsız ve çekilmez olacaktır. Hayatın renkleri kadının sunduğu sevgiyle artar ve kendisini gösterir. Kadının sevgi duygusuna yoksulların, zayıfların, yaşlıların, hastaların, toplumdaki bütün kesimlerin ihtiyacı vardır. Evdeki rolü kadını mutlu etmiyorsa, sosyal faaliyetlere yönelmelidir. Şu anda dünyanın bir çok yerinde kadınların kurduğu binlerce dernek faaliyet göstermektedir. Meselâ Almanya'da, üç kişi bir araya gelip dernek kurmakta, oradaki kadınlar sosyal faaliyetlere olan ihtiyaçlarını böylece gidermektedir.

Bizim geleneksel yapımız; kadını, evdeki rolü bittiği zaman, komşusuyla dedikodu yapmaya yönlendirir. Toplumdaki bu olgu değişmeli, kadınlar örgütlenerek, bulunduğu mahalleye, oturduğu apartmana ve sahip olduğu aileye neler katabileceği konusunda kafa yormalıdır. Kadınlar, oturdukları apartmandaki karı koca kavgalarının çözümüne bile yardımcı olabilirler. Onların sosyal hayata katılmasında pek çok fayda vardır. Kadınlar, şefkat duygularını kullanabilecekleri faaliyetlerin her çeşidine yönelmelidirler. Kadının kendisini özgür ve güvende hissetmesinin tek yolu, herhangi bir işte ücretli çalışması değildir.

Devlet tarafından dernek kurma işlemleri kolaylaştırılmalı, eğitimli kadınların sosyal aktiviteleri özellikle desteklenmeli, bu tip organizasyonlar teşvik edilmelidir. Mahallî derneklerin kurulma aşamasında ise devlet desteği şarttır.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
[/COLOBen hiç bir zaman evdeki işim bittikten sonra komşuya dedikodu yapmaya yönlenen tip olmadım.Böyle insanlardan da uzak dururum.Neden ev hanımlarını böyle zannediyorlar hiç anlamam.Dedikodu yapan insan çalışınca da aynısını yapar bence.İnsanın karakteri önemli..Ben fazla kimseyle görüşmediğim için komşularım önce bana kızarlar neden sen çok fazla görünmüyorsun diye....Sonra birbirine düştükleri zaman da en iyisini benim yaptığımı söylerler..Demek istediğim şu ki ev hanımıyız diye öyle yaşamamız gerekmiyor.Karakter ve kişinin yetişme tarzı önemli...Kalite ve hanımefendilik önemli:hihh::hihh::hihh::hihh::hihh:R]

ZERENCİK

Daimi Üye
Tepki
676
valla sankı benı anlatmış bende artık kendımı evde yetersız hissettığimden bi iş yeri actım evde oturmak komsulara gıtmek bana gore degıl sonuçta ille bırını cekıştırıyolar ıyıkıde işim var en azından insanlara faydalı olmaya calışıyorum ama kendını bılırsen ev hanımlığı kadar güzel bişey yok seviyelı duzgun insanlarla arkadaslık etmek lazım bence

munise

Daimi Üye
Tepki
365
Bende bir ev hanımıyım ve zaman zaman şikayet etsemde iş hayatına geri dönmeyi düşündüğüm anda çocuklarım aklıma geliyor onları kime emanet ederim diye düşünüp vazgeçiyorum.Evde oturmaya alıştığım içinde olabilir ama ev hanımlığını seviyorum.

Neşelikız

Aktif Üye
Tepki
156
Bende bir zamanlar çocuklarını büyütüp gezip tozan hanımlara imrenirdim ve bende büyüttüm gezdim günler gezmeler nakış dikiş boyama kursları derken sıkıldım insan oğlu hiç bir zaman tamam istediğim nokta buydu ve geldim o noktaya demiyor ve sonunda işe girdim. sanki şimdi daha mutluyum hayatımda ilk defa para kazanıyorum eşimede destek oluyorum.

ece

Daimi Üye
Tepki
367
cok dogru oldum olasi nefret ederim o kadin toplantilarindan
evde tek basima muzik dinlemek daha cazip gelmistir hep bana
Bekarken annem giderdi evlenince kayin validem
Bazen mecburi katildigim zamanlar oluyordu ama
Genelde tek bsimayim
Burada guzel firsatlar yok imkani olan degerlendirsin diyorum
Benim kaf dengi arkadas bulmam biraz zor oluyo

Tepki
7
BU KONU İÇİN ÇOK FAZLA BİR ŞEY SÖYLEMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM AMA ŞUNU DEMEK İSTERİM BENİM ANNEM ÇALIŞAN BİR ANNEYDİ VE ÇOK GÜZEL BİR YETİŞME TARZI İLE YETİŞTİM VE ASLA BİR BAKICI GELMEDİ BİZİM EVİMİZE ABLAM LA BERABER YETİŞTİK DAHA SONRA Kİ KONU ANNEM ÇALIŞTIĞI ZAMAN HEM EVE DAHA GÜZEL BAKABİLİYORDU HEMDE YEMEK KONUSUNDA DAHA İYİ OLMUŞTU AMA EMEKLİ OLDUĞU ZAMAN 2 SENE BOYUNCA EVDE OTURDU KOMŞU GEZMESİNDEN VE TV DEN ZAMAN BULUPTA NE YEMEKLERİMİZ GÜZEL OLDU NEDE EVİN İŞLERİ BEN BURDA ANNEMİ KÖTÜLEMİYORUM AMA GERÇEKTEN BU BÖYLE ÇALIŞAN KADINLAR DAİMA BENCE DAHA BAŞARILI OLUYORLAR. :ask::evet:

Tepki
8.216
ev hanımlığı zor gerçektende hem çalışıp hem evi idare etmekte zor ama ınsan çalışıpta ev hanımı olunca kendısını daha dınç ve guvende hissedıyor hayat zaten zor.. bende ceren 3 yada 4 yasına gelsın hemen işe başlayacağım cerenide kreşe vermeyı düşünüyorum kreşte çok guzel eğitimlerde verıyorlar

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Ben evde durmaya pek alisik olmadigim icin oglumdan sonra calismaya basladim yine hemen. :huhuu:

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
bende ev hanımıyım bazen çok sıkılıyorum ama sandıkları kadarda kötü değil

günce

Daimi Üye
Tepki
658
Kendine bir uğraş edineceksin..Bu sayede kadın günlerine katılmaktan kurtulursun..Ben bir dönem öyle yaptım..Bahanem oldu..:eek:ys:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.870
Bilemedim şimdi niye "kabusmu" denmiş ki :tskler: kendine seveceği bir uğraş edinirse düzgün bir arkadaş çevresi olursa çokta problem olmaz sanırım...

H

Hera

Misafir
Ev hanımı olmak kolay değil Lakin İş kadını olmak dahada zor hem evde hem işte çalışacaksın eş nekadar yardım etsede omuzlarında hep bir yük mevcut evinde yardımcı bir kadın varsa sorun olmaz çalışmak üretmek harika bir duygu bununla beraber herkesin çevresi ortamı bir değil günler şunlar bunlar duyuyoruz herkesin paylaşım ve ilgi alanları farklı dolayısı ile insanlara yaşlılara çevre bilincine yararlı etkinlikler farklılık gösteriyor sosyal ortam herkesi farklı kılaıyor sanırım direk etkili oluyor elbette herşey alışveriş ve yemek eğlence değil..

burcu13

Daimi Üye
Tepki
311
ev hanımı olmak zor helede benim gibi bitlisde yaşıorsan dahada zor sabahdan akşama kadar çalış dur kimsenin zerre kadar umurunda değil sorsanız ne yapıosunuz herseyi makineler yapıo derler ama ben kurtuldum şükür darısı tüm isteyenlerin başına:D:D:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar