Ev yapımı dondurulmuş yoğurt
Dondurmaya ciddi bir rakip geldi: Dondurulmuş yoğurt!
Gerekli malzemeler
1.5 ölçü kabı veya 500 gr süzme sert yoğurt (az ekşi veya tatlıca olması tercih sebebi)
3-4 çorba kaşığı meyve (çilek, böğürtlen, şeftali vb), donmuş da olabilir ama tazesi tercih sebebi
2-3 çorba kaşığı şeker veya yerine bal
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Önce yoğurdu buz kübü tepsisine doldurup, üstünü buzlanmasın diye naylonla iyice kapatarak buzluğa atın.
İyice donduktan sonra buzları de diğer malzemeleri mutfak robotuna atıp iyice ama yoğurt topağı kalmayıncaya kadar iyice karıştırın. Bu esnada yoğurt biraz erimiş olacak.
Artık meyveli yoğurt halini almış olan bulamacı (bu esnada muhtemelen malzeme kaybı olacak ) borcam gibi bir kaba dökerek yine buzluğa atın. Bundan sonrasi biraz zahmetli. Buzluğunuzun kuvvetine göre 45 dk -1 saat arası buzluktan çıkarıp donmaya başlayan kenarlardan başlayarak ortaya doğru spatula ile iyice karın. Bunu yaklaşık 3 veya 4 kere yapmanız gerekebilir. Püf noktası, buzlanmayı önlemek için kabın üstünü iyice kapamanız ve kenarlardaki donuk olan yoğurdu iyice püre haline getirip diğer yumuşak kısma karıştırmanız. Son bir iki seferde kolunuz yorulabilir.
İşte size sağlıklı alternatif tatlı. Bağımlılık yapabilir. Ben bile daha değişik neler deneyebilirim diye düşünmekteyim.
pratikanne.com/
Dondurmaya ciddi bir rakip geldi: Dondurulmuş yoğurt!
Gerekli malzemeler
1.5 ölçü kabı veya 500 gr süzme sert yoğurt (az ekşi veya tatlıca olması tercih sebebi)
3-4 çorba kaşığı meyve (çilek, böğürtlen, şeftali vb), donmuş da olabilir ama tazesi tercih sebebi
2-3 çorba kaşığı şeker veya yerine bal
Yarım limonun suyu
Yapılışı
Önce yoğurdu buz kübü tepsisine doldurup, üstünü buzlanmasın diye naylonla iyice kapatarak buzluğa atın.
İyice donduktan sonra buzları de diğer malzemeleri mutfak robotuna atıp iyice ama yoğurt topağı kalmayıncaya kadar iyice karıştırın. Bu esnada yoğurt biraz erimiş olacak.
Artık meyveli yoğurt halini almış olan bulamacı (bu esnada muhtemelen malzeme kaybı olacak ) borcam gibi bir kaba dökerek yine buzluğa atın. Bundan sonrasi biraz zahmetli. Buzluğunuzun kuvvetine göre 45 dk -1 saat arası buzluktan çıkarıp donmaya başlayan kenarlardan başlayarak ortaya doğru spatula ile iyice karın. Bunu yaklaşık 3 veya 4 kere yapmanız gerekebilir. Püf noktası, buzlanmayı önlemek için kabın üstünü iyice kapamanız ve kenarlardaki donuk olan yoğurdu iyice püre haline getirip diğer yumuşak kısma karıştırmanız. Son bir iki seferde kolunuz yorulabilir.
İşte size sağlıklı alternatif tatlı. Bağımlılık yapabilir. Ben bile daha değişik neler deneyebilirim diye düşünmekteyim.
pratikanne.com/