Aşk Sancısı
Daimi Üye
Ağızda eriyen yumuşacık kıvamı ve eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini toplayacak bu tarifi mutlaka deneyin!
Malzemeler:
1,5 su bardağı tahin
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Çeyrek çay kaşığı tuz
30 gram çiğ antep fıstığı
Yapılışı:
Antep fıstıklarını küçük bir tavada hafifçe kavurun.
Toz şekeri ve suyu küçük bir tencerede karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Derin bir kasede tahini ve tuzu mikser ile çırpın.
Sıcak şerbeti de ekleyerek 20 saniye kadar çırpın.
Baton veya dilediğiniz küçük çapta kalıba streç film serin.
Önce antep fıstıklarını, daha sonra fıstıklı karışımı kalıba dökün.
Kalıbın kenarlarındaki streç filmi üzerine kapatarak buzdolabında 2 saat soğutun.
Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkararak dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun
Malzemeler:
1,5 su bardağı tahin
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
Çeyrek çay kaşığı tuz
30 gram çiğ antep fıstığı
Yapılışı:
Antep fıstıklarını küçük bir tavada hafifçe kavurun.
Toz şekeri ve suyu küçük bir tencerede karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Derin bir kasede tahini ve tuzu mikser ile çırpın.
Sıcak şerbeti de ekleyerek 20 saniye kadar çırpın.
Baton veya dilediğiniz küçük çapta kalıba streç film serin.
Önce antep fıstıklarını, daha sonra fıstıklı karışımı kalıba dökün.
Kalıbın kenarlarındaki streç filmi üzerine kapatarak buzdolabında 2 saat soğutun.
Servis edeceğiniz zaman buzdolabından çıkararak dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun