Ev Yapımı Gofret & Çifte Kavrulmuş Bisküvi
1 yumurta
1/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 1/2 çorba kaşığı sıvı krema
1/4 çay kaşığı vanilya ektresi
üzeri için; 100 gr eritilmiş bitter çikolata
Gofret için;
Yumurtayı ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın ardından sırasıyla unu, kremayı ve vanilya ektresini ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabına kaldırın ve en az 1 saat dinlendirin.
Külah makinasını ısıtarak kullanıma hazır hale getirin ve hamurdan bir tatlı kaşığı alarak makinenin tam ortasın koyarak bastırın. Makineden çıkarır çıkarmaz ortadan ikiye kesin ve kenara alarak soğumasını bekleyin.
Bitter çikolatayı benmari usulü yada mikrodalga fırında eritin ve hazırlamış olduğunuz yarım daire şeklindeki gofret kıtırlarının arasına sürerek üstüste gelecek şekilde yapıştırın. Son olarak üzerine erimiş çikolatayı gezdirerek tamamlayın. Çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bir müddet bekletip servis yapın.
Bisküvi için;
Hamuru aynı şekilde hazırlayın ve pişirin. Makinenizden alır almaz henüz sıcakken dilimler halinde kesin.
Şekilli yapmak isterseniz;
Hamuru makinenin ortasına koyup bastırdıktan hemen sonra, bu noktada hamur yayılmış oluyor, ****l bir kurabiye kalıbı ile (tavada şekilli yumurta için kullanılan kalıplar daha iyi sonuç verecektir, böylelikle hem daha büyük olurlar hemde kalıbın tutma yeri işinizi kolaylaştırır) hamura bastırarak şekli çıkarın ve tekrar kapağını kapatarak istediğiniz çifte kavrulmuş rengini alana kadar ki bu da 2-3 dakikayı geçmez pişirin ve afiyetle tüketin.
Not: Külah makinesi olmayanlar için iyice ısınmış tava içerisine yağlı kağıt arasına hamuru koyarak ve üzerine bir kek kalıbının tabanıyla bastırarak aynı sonucu elde etmeyi denedim. Tat olarak aynı olsa da hamurun kalınlığı ve şekil olarak aynı sonucu elde edemedim. Ayrıca her birini tek tek hazırlamak için bu zahmete girmenin çok zor olacağına karar verdim Ancak birçok tost makinesinin de bu şekilde takılabilen aparatları var, ayrıca külah makinenizin olmasına gerek kalmayabilir.
Alıntıdır...