Ev Yapımı Halley
Tarifi kendi blogumdan yürütüp Hanımefendi NK logosunu koydum Allah beni ne etse acaba Ne yapayım nereye gidersem gideyim hanımefendi forumu benim için ayrı bir yer edindi dönüp dolaşıp buraya geliyorum.
Bir ara abur cuburların ev yapımı hallerine sarmıştım Halley'i de o sıralar denedim. Bence gayet iyiydi sadece yerken ellere bulaşma problemi olduğu için çikolata sosu yerine kesinlikle eritilmiş çikolata kullanılmalı Hatta alt tarafını beyaz çikolataya üst tarafını bitter çikolataya da bulayabilirsiniz ya da yarısını şeklinde yapıp üzerine sütlü çikolata ile çizikler atabilirsiniz. Yaratıcılık olayı size kalmış
Ev Yapımı Halley
Bisküvisi
125 gr. yumuşamış tereyağ ya da margarin (Bence margarin daha iyi olur çünkü yerken tereyağ kokusunun hissedilmesini pek sevmedim)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Arasına : Hazır marshmallow (Benimki pembeydi çilekli halley gibi oldu)
Üzerine : Eritilmiş çikolata ya da hazır çikolatalı sos (Bende çikolata kalmamıştı sos koydum ama çikolata her daim candır )
Yapılışı
Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri birbirine yedirdikten sonra azar azar kalan malzemeleri ekleyip yoğurun. Merdane ile açıp su bardağı ile daireler çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerlerine kürdan ile delikler açarak 200 derecelik fırında renginin çok değişmesine izin vermeden pişirin (Çok hızlı pişiyor aman dikkat!)
Marshmallowları benmari usulü eritin (Kaynamakta olan suya ısıya dayanıklı bir kap koyup marshmallowu öye eritin yani) Sonra yeterli miktarda bisküvinin üstüne yayıp diğer bisküviyi üzerine kapatarak bir nevi sandviç yapın. En son eritilmiş çikolataya bulayıp yağlı kağıt üzerinde soğumaya bırakın. Çikolatalı sos kullanacaksanız sosu üzerindeki tarife göre pişirin ilk sıcaklığı çıkınca halleyleri içine batırıp soğumasını bekleyin.
Son düzenleme: