Ev yapımı kolay kandil simidi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
kandil-simidi-tarifi_292-2319_292.jpg


Ev yapımı kolay kandil simidi

Kandillerin en sevdiğim şeyi, sabah erkenden her yerden buram buram mis gibi kokmaya başlayan Kandil simidi! Bu harika lezzete kavuşmak için Kandil olmasını beklememize gerek kalmadı; şimdi sizinle yapması çok kolay, lezzetli bir Kandil simidi tarifi paylaşıyorum. Kandillerde de evinizde yaparak misafirlerinize ikram edebilir, büyüklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.


Bu tarifi uyguladığınızda belki de bir daha pastaneden kandil simidi almak istemeyeceksiniz... İçine eklediğiniz sirke sayesinde mahlep kullanmaya gerek kalmadan ağzınızın içinde dağılıp gidiyor.


Simit hamurunu hamur yoğurma makinesinde yoğuracaksanız 4 su bardağı un yeterli. Ama hamurunuzu elde yoğuracaksanız elinizin sıcaklığı nedeniyle hamur kolay toparlanmayacağı için yarım yada 1 su bardağı daha un ekleyebilirisiniz.


MALZEMELER:

- 200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı dışına)
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Susam ve çörek otu

Yapılışı:

1- Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Geniş bir yoğurma kabına 4 su bardağı unu ekleyin ve ortasına çukur açın.

2- Açtığınız çukurun içine margarini, yumurta sarılarını ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.

3- Kıvama gelen hamuru mutfak tezgahına alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

4- Koparttığınız hamurları tezgah üzerinde yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar oluşturun ve daire şeklinde birleştirin.

5- Hazırladığınız simitleri yağlı kağıt yada silpat serilmiş fırın tepsisine 1-2 cm aralıklarla dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

6- Yumurta aklarına fırçanızı batırın ve simitlerin tamamına sürün.

7- Sırasıyla isteğinize göre simitlerin üzerine çörek otu ve susam serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında simitlerin üzeri kızarana kadar pişirin.

Kaynak :ekolay
 

Debby

Daimi Üye
Katılım
29 Mayıs 2011
Mesajlar
1.313
Tepki
1.045
Puan
113
Konum
Eskişehir
Off var ya nasıl da karnım acıktı akşam akşam :sinifsinif: Çok canım çekti ama napıcaz şimdi :(
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst