burgazkartal
Aktif Üye
Evde Çikolatalı Fondü Yapımı,
Gerekli malzemeler
Benmari usulü ile eritilecek 100 gr. tablet yada kuvertür çikolata
İstediğiniz meyveler çilek, muz, ananas, vişne vs.
Ağzı açık bir mumluk
Isıya dayanıklı bir porselen geniş ağızlı bir kupa
Yapılışı:
Benmari usulü ile çikolatayı eritiyoruz. Tencereye bir miktar su, üzerine cam bir kase içine çikolata parçaları, kasenin suya değmemesi gerekiyor. Çikolata eriyene kadar bekliyoruz.
Amacımız kısık ateşde suyun buharıyla çikolatayı eritmek. Eriyen çikolatayı ısıya dayanıklı porselen kupaya koyup mumluğun üzerine hava alacak şekilde yerleştiriyoruz.
Gerekli malzemeler
Benmari usulü ile eritilecek 100 gr. tablet yada kuvertür çikolata
İstediğiniz meyveler çilek, muz, ananas, vişne vs.
Ağzı açık bir mumluk
Isıya dayanıklı bir porselen geniş ağızlı bir kupa
Yapılışı:
Benmari usulü ile çikolatayı eritiyoruz. Tencereye bir miktar su, üzerine cam bir kase içine çikolata parçaları, kasenin suya değmemesi gerekiyor. Çikolata eriyene kadar bekliyoruz.
Amacımız kısık ateşde suyun buharıyla çikolatayı eritmek. Eriyen çikolatayı ısıya dayanıklı porselen kupaya koyup mumluğun üzerine hava alacak şekilde yerleştiriyoruz.