Evde galeta unu nasıl yapılır?
Evde biriken ekmekleri değerlendirmenin bir yolu da, kendi galeta ununuzu hazırlamaktır.
Galeta ununu 2 şekilde hazırlayabilirsiniz...
TARİF 1
Ekmekleri ince dilimlere ayırıp bir tepsiye dizin ve iyice kuruncaya kadar 1-2 gün bekletin.
Daha sonra fırında her iki tarafını da kızartın ve rondoda un haline gelinceye kadar çekin. Kapaklı bir kase veya bir poşet içine koyup buzdolabında muhafaza edin.
TARİF 2
Bayatlayan ekmeğin içini çıkarın. Kalan ekmeği mikrodalga fırında 800 wattta, 4 dakika tutun. Sonra çıkartıp, ekmeğin tamamen nemini kaybedip, kurumasını bekleyin. İyice sertleştikten sonra, rondodan geçirin. Bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Özellikle sebze ve tavuk panelerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Alıntıdır...