Malzemeler:
1 paket marşmelov ( Haribo pembe beyaz paketlerinden aldım sadece beyazlarını kullandım)
250 gr iyi kalite pudra şekeri
çok az margarin..
Önce büyük bir tencereye biraz su koyalım içine daha küçük bir tencere koyup marşmelovları benmari usulu eritelim ( mikrodalga fırınları olanlar orada yapabilirler)
İçine su kaçırmadan hafif hafif karıştırarak marşmelovları krem kıvamına getirdikten sonra tencereyi ocaktan alalım içine önceden elediğimiz pudra şekerini kaşık kaşık karıştıralım ve mümkünse mermer bir zemine döküp hamur lastik kıvamına gelene kadar yoğuralım şeker hamuru hazır şekil verirken ve yoğururken çok yapışıyorsa çok az margarini elimize sürüp işlemi kolaylaştırabiliriz..
Bu tarifi kekiniz bitip içini ve dışını kremaladıktan sonra yapın ve hemen açıp kekinizi kaplayın artarsa saklama kabı ve ya strech filme sarın dolapta uzun süre muhafaza edilebilir. Kullanılacağı zaman benmari ile ısıtılıp tekrar tekrar kullanılabilir. Ben beyaz şeker hamurunu açıp pastayı kapladım kalan hamura kırmızı gıda boyası katıp süslemelerini yaptım. Açarken şeker hamuru yapışabiliyor bir tülbende ve ya organze bir kumaşın içine bir kaç kaşık buğday nişastası koyup ağzını büzüp bir nişasta kesesi yapın bu keseyi şeker hamuru açarken şöyle bir yüzeyde gezdirin yeterli olacaktır..
netten alıntıdır...