Evin bahçesine eğitim uçağı düştü

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Evin bahçesine eğitim uçağı düştü

ucak-egitim.jpg

Esenboğa Mahallesi'nde düşen eğitim uçağında bulunan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Alınan bilgiye göre, İstanbul Havacılık ******’ne ait C 170 tipi tek motorlu eğitim uçağı, enerji nakil hatlarına çarpmasının ardından Esenboğa Mahallesi’nde bir evin bahçesine düştü.

Kazada, Anıl Tüçar (25) isimli uçağın pilotu hayatını kaybetti, yardımcı pilot Hasan Erkan ağır yaralandı. Erkan, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

UÇAK ALEV ALIP DÜŞMÜŞ
Ankara’da düşen eğitim uçağının enerji nakil hattına takıldıktan sonra alev aldığı öğrenildi. Alev alan uçağın 2 katlı müstakil bir evin bahçesine düştüğü ve yanmaya başladığı belirtildi. Büyük bir gürültüyle düşen uçağın enkazına koşan vatandaşlar, pilot Hasan Erkan’ı alevler arasından kurtarırken, eğitim uçuşu alan öğrenci pilot 25 yaşındaki Anıl Tüccar ise çıkartılamadı.

ÖĞRENCİ PİLOT ÖLDÜ
Alevler uçağın bahçesine düştüğü eve de sıçradı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını büyümeden kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından öğrenci pilot Tüccar’ın cesedi uçak enkazında çıkartılarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Görgü tanıkları, uçağın önce havada alev aldığını ve zig zaglar çizerek büyük gürültüyle evin bahçesine düştüğüne belirterek, "Çok büyük bir patlama oldu. Hemen olay yerine koştuk. Birisini yaralı olarak çıkarttık, ancak o sırada alevler vardı. Diğerine ulaşamadık. Enkazda çıkarttığımız kişinin de durumu ağırdı" dediler.

DHA, AA

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Allah rahmet eylesin, yakinlarina sabir versin Rabbim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar