Evini satışa çıkardı hırsızların hedefi oldu

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Tepki
83.463
evini-satisa-cikardi-hirsizlarin-hedefi-oldu-2811576.Jpeg

Evini satışa çıkardı hırsızların hedefi oldu

Evini internet üzerinden ilan vererek satmak isteyen Z.D.’nın başına gelmeyen kalmadı.

Hırsızlar önce ilan sitesindeki fotoğraflarla evleri seçiyor sonra alıcı gibi evleri gezip keşif yapıp uygun bir zamanı kollayıp evleri soyuyorlar.

Hatay’da meydana gelen bir hırsızlık olayı yok artık dedirtti. Şikayetvar'da yer alan habere göre evini satmak için internet sitesine ilan veren Z.D.’nin başına gelmeyen kalmadı. Z.D.’nin sikayetvar.com’a gönderdiği şikayete göre; evini satmak için internet sitesine evinin fotoğraflarını yükleyip ilan verdi. Bu süreçte ev için sürekli arayanlar oldu ve bilgi istedi. Ama şikayetçi hırsızlara yol gösterdiğini nereden bilebilirdi. Evin fotoğraflarını görüp telefonda da bilgi alan hırsızlar evi görmeye geldiler. Evde alarm ya da güvenlik sisteminin olup olmadığını keşif eden hırsızlar daha sonra evi telefonla arayarak ve gözeterek evde kimsenin olmadığını kestirip eve girdiler. Z.D.’nin 300 Dolar parasını ve çoraplarını alan hırsızlar bununla da yetinmedi.

Çoraplarını Çaldılar

“Evinizi internet üzerinden satmak isteyip ilan verdiğinizde ve fotoğrafladığınızda hırsızlara bilgi vermiş oluyorsunuz” diyen Z.D. benzer sorunların yaşanmaması için yaşadıklarını şöyle aktardı: “Satılıp ev ilanı verdikten sonra birçok telefon aldım. Evin özelliklerini anlatıp ev hakkında bilgi verdim. Hırsızlara da yol göstermişim. İlan sitesindeki evleri araştırıp buradaki fotoğraflardan evleri inceleyen hırsızlar bizim evi gösterişli görünce adresi öğrenip telefonla beni aradılar. Evi görmeye geldiler. Sürekli evde kaç kişinin yaşadığını öğrenmeye çalıştılar. Evi keşif ettiler. Evde güvenlik kamerası ya da alarmın olup olmadığını incelediler. Birkaç gün sonra arayarak tekrar evi görmek istediklerini söylediler. Bende evde olmadığımı ve gelmemin mümkün olmadığını aktardım. Bu bilgiyi alan hırsızlar hemen eve girmişler. Komşular görüp ses yapınca hırsızlar telaşlanmış ve kaçmışlar. Evden fazla bir şey alamamışlar. Sadece 300 dolarımı ve içine para sakladığımı düşündükleri erkek çoraplarımı çaldılar.”

Hırsızlar Peşini Bırakmadı

Bununla yetinmeyen hırsızlar Z.D.’nin peşini bırakmadı. Evine alarm taktırdığını öğrenen hırsızlar Z.D.’yi sürekli arayarak anket bahanesi ile bilgi almaya çalıştılar. Şikayetçi, “Hırsızlık şebekesi sözde anket yaptıklarını söyleyerek alarm pazarlayan firma gibi sürekli aradı ve alarm hakkında bilgi almaya çalıştılar.

Aradıkları numaraları tekrar aradığımda kesinlikle ulaşamadım. Bunlar tek kullanımlık numaraymış. Numaradan adres takibi yaptım fakat hiçbir şey bulamadım. Özellikle evde tek başına evde kalan bayanlar, genç kızlar ya da yaşlı insanlar dikkat etsinler herkese kapıyı açmasınlar. Bilgi vermesinler” diyerek benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için uyarılarda bulundu.

Milliyet

bitter_im

Moderatör
Moderatör
Tepki
54.108
Zavallı adam yaa hakikatan başına gelmeyen kalmamış
bitteracıdıbirdensmilesi :ne:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
şu hırsızlar şeytanın bile aklına gelmiyecek işler yapıyorlar..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar