1.si Hiç birşey ve hiç kimse senden ,senin psikolojinden önemli değildir bunu unutma.2.si de hemen umutsuzluğa kapılma ,bu evlilik yürümeyecek diye düşünme.Sal gitsin ,rahat bırak kendini.Annesine gıcık olduğun için ,kadın ne yaparsa yapsın sana rahatsızlık verir,tabi ki haklı olarak.Okuduğum da ben bile gıcık oldum kadına.İyi valla beN ağlayacam kadın zevk-i sefa yapacak .Demek ki keyif alıyor oğluyla kavga etmenden ya da gerçekten rahatsız oluyor o gergin ortamdan.Çünkü kendisini üzmek istemeyen bir tip.Hem rahatsızlık veren kendisi,hemde rahatsız olanda kendisi.Peki sen neden kendini üzüyorsun,o kadın gibi olmayı neden denemiyorsun.DUYMA YAA duyma,kim ne derse desin.Ben mesela eşime kırgın oduğum zaman,mp3 üm var onu kulağıma takıp dinliyorum müzik.Dış dünyayla ilişkimi kesiyorum umursamaz davranıyorum ve kendimle ilgileniyorum.Kimse umrumda bile değil gibi davranıyorum.Bir kadın susuyorsa eğer herşey bitmiş demektir.Umursamaz gibi onalr yokmuş gibi davranırsan sen kazanırsın,hemde kendini dinleyip kendinin farkındalığını anlarsın.Hem sen niye ölüyormuşsun,o kadın ölsün.Bir savaşa girdiğini düşün ,mesela kurtuluş savaşı.Bunu bana üniversitedeki psikolog arkadaşım söylemişti.Bir kurtuluş savaşına girdiğini düşün ,karşıda da düşmanlar var.Ne yapacaksın pes edip meydanı onlara bırakıp,istediklerini verip ,ölerek veyahutta geri çekilip pes ederek onların kazanmasını mı sağlayacaksın,yoksa dik durup ,kendini salmayarak,önüne kim gelirse elinin tersiyle itip,kim ne derse desin aldırmadan ,dinlemeden,duymadan bu savaşı kazanmaya mı uğraşacaksın?Seçimini şimdi sen yap.Bu hayata Allah bizi getirdiyse acı günümüzde olacak mutlu günümüzde.Allah daha beter dert vermesin . Çocuğunukaybetmiş insanlar var şehit veren yakınları var... daha neler neler... Kocan da anneside senin kanın canın değiller,Allah sana ve kimseye çocuğunun acısını göstermesin ,sen DEĞMEYEN insanlar için ölmeyi düşünmeyi bırakıp ,önce kendini ve yavrunu düşünmelisin.Sen bu savaşı kazanırsan çocuğunda kazanacak,kaybedersen eğer onlar kazanacak.öLMEYİ Düşünmen bile çok büyük hata.Kim için ne için öleceksin.Sen sanıyormusun ki pes ettiğin için bıktığın için bu düşünceye kapıldın,hayırrr sen onlara verdiğin değerden dolayı böyle bir düşünceye kapıldın.Eğer değer vermemiş olsaydın,ölümü düşünmezdin.Onlar kazanacağı için, onlar zafer bayrağını ellerine alacağı için sen ölümü tatmak istiyorsun.Değer vermeyeceksin kendinden ve çocuğundan başka kimseyi.YOK ÖYLE PES ETMEK,PES ETMEK KOLAY ÖNEMLİ OLAN ZOR OLAN MÜCADELE ETMEK.ve senin yapacağın tek şey var MÜCADELE,MÜCADELE,MÜCADELE.Kendi mutluluğun için herşeyi yapacaksın gerekirse boşanacaksın ama aslaaa ölümü bir daha aklına getirmeyeceksin ,bunu düşünmen bile acizliği doğurur.Bana gelişmeleri yazarsan da sevinirim by by