Evli,tecrübeli Hanimefendilerden tavsiyeler.

S

Saffarri

Misafir
Slm arkadaslar,
Mutlu bir evlilik hayati icin verebileceginiz tavsiyeler nelerdir.
Mesela eslerimizin bizim ustumuze dusmesi icin neler yapmaliyiz.Hangi davranislar sergilemeliyiz?Surekli ilgi gostermek dogru mu? Hep guzel yemekler mi pisirmeliyiz? Hep ozenli,guzel mi giyinmeliyiz? Esinizin isten geldiginde siz nasil karsiliyorsunuz? Gun icinde onu sik sik aramak nekadar dogru? Nekadar cok onun ustune dusersek oda kacar mi? Dengeyi nasil kurmaliyiz?

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
bence evlilik sevgi saygı hoş görü gerektirir erkekler çoğu zaman şefkat beklerler onlar zaten çocuk gibidirler mesela benim gelin oğlum sinirli olduğu zaman alttan almayı çok iyi bilir yada oğlum yanlış bir şey yapmışsa teskin olduktan sonra
benim gelin tatlı bir dille
onun yaptığı şeyin yanlış olduğunu tatlılıkla anlatır oğlumda tamam canım sen haklısın
gerektiği yerde özür diler benim gelin halkla ilişkiler bölümü mezunu gelinim oğluma çok sinirli olduğu zaman bile sinirini belli etmez ama daha sonra açıklamasını yapar kocasına karşı aşırı ilgi gösterir çokta hoş görülüdür benim oğlum bazan yanlış yaptığında özür diler oda hoş görür oğlum haksız olsa bile ona tamam aşkım canım kocacım der yani hep alttan alır ama benim oğlumda onun bir dediğini iki etmez evlilikte karşılıklı anlayış hoş görü sevgi saygı ister

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.318
Bence hersey karsilikli, zaten saygi varsa hersey kendiliginden haloluyor. Fazla alttan almakta, sürekli istedigini yaptirmakta iyi degil. Sevgi saygi varsa gerisi kendiliginden olur.

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
ben çok sıkıldım bu erkekler çocuk gibidir muhabbetinden
çocuklarsa büyümeden evlenmesinler
kadınlara onlara annelik yapmak ve için hep alttan almak için evlenmiyorlar
eşit bir şekilde evliliğin sorumlulğu paylaşılır
kadınlar hep bir ağızdan erkekler çocuk gibidir sloganında ağız birliği yaptığımız sürece ezilen kadın idara eden kadın modelinden kurtulamayaz

saffarinin sorusuna ise acaba kaç erkek eşini kendine yaklaştırmak için bir arayış içine girmiştir diye sormak isterim
:dertli:

bence arada kapatılamayan bir mesefe varsa istersen dünya güzeli ol faydasız
insanın hayatın ve evliliğin ciddiyetinin farkında olması tek çözüm:gulegule:

gül gazeli

Daimi Üye
Tepki
1.321
buna genelleme yapmak çok zor olur cnm.çünkü her insan bir dünya yani şöyle davranırsak şöle olur diye bişi söz konusu diiil.karakterler farklı huylar farklı.
zamanla eşler birbirini tanır ve arada zaten oluşacaksa bi bağ oluşur.
oluşmuyorsa zaten o evlilik oturmamış demektir.
hülyaya katılıyorum ayrıca kendimizi kasmamalıyız.nasıl davransamda yakınlaştırsam kendime diye.onlar kasıyomu hayır.
o yüzden oluruna gidişine bırakmak lazım tabi bundanda salalım gitsin gibi bir sonuç çıkartmıyalım.üzerimize düşeni yapalım eş olarak .çokta şımartmaya gerek yok erkekleri diye düşünüyorum

aslı0909

Daimi Üye
Tepki
770
buna genelleme yapmak çok zor olur cnm.çünkü her insan bir dünya yani şöyle davranırsak şöle olur diye bişi söz konusu diiil.karakterler farklı huylar farklı.
zamanla eşler birbirini tanır ve arada zaten oluşacaksa bi bağ oluşur.
oluşmuyorsa zaten o evlilik oturmamış demektir.
hülyaya katılıyorum ayrıca kendimizi kasmamalıyız.nasıl davransamda yakınlaştırsam kendime diye.onlar kasıyomu hayır.
o yüzden oluruna gidişine bırakmak lazım tabi bundanda salalım gitsin gibi bir sonuç çıkartmıyalım.üzerimize düşeni yapalım eş olarak .çokta şımartmaya gerek yok erkekleri diye düşünüyorum

çok güzel anlatmışsın cnm katılıyorum sana kandin olmak en güzeli kasmaya hiç gerek yok

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bu kişiliğe göre değişir kiminin üstüne düştükçe kaçar kimini saatte bi aramazsan küser kimi kıskanılmak ister kimi de evli olduğu halde hala bağımsız yaşamak....en önemli kural olduğu gibi kabul etmeye çalışmak tabi onunda sizi kabul olduğu gibi kabul etmesini sağlamak...sadece kadının fedakarlık etmesine kesinlikle karşıyım erkeklerde yeterince sorumluluk almalı sadece para kazanıp getirmekle eşlik görevimi hallediyorum sanıyo erkekler işte...

Madmazel

Daimi Üye
Tepki
2.700
bu kişiliğe göre değişir kiminin üstüne düştükçe kaçar kimini saatte bi aramazsan küser kimi kıskanılmak ister kimi de evli olduğu halde hala bağımsız yaşamak....en önemli kural olduğu gibi kabul etmeye çalışmak tabi onunda sizi kabul olduğu gibi kabul etmesini sağlamak...sadece kadının fedakarlık etmesine kesinlikle karşıyım erkeklerde yeterince sorumluluk almalı sadece para kazanıp getirmekle eşlik görevimi hallediyorum sanıyo erkekler işte...

bencede canim

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
merhaba bu konu ilgimi çekti bende bir şeyler yazayım dedim evet her kadının düşünmesi gereken bi durum diye altı çizilmiş bana göre erkekler eşimi nasıl mutlu edebilirim diye düşünmeli ama yok sanki evlilik tek kadından ibaretmiş gibi bütün mesuliyet üzerine atılıyor sinirlenince alttan al sevgini saygını göster idare et ya onlar bize sevgilerini bile göstermekten acizler ağızlarından bir seni seviyorum cümlesi çok zor çıkar hatta dizilere bile konu olmuşdur sonraa benim eşim hiç bir zaman hatasını kabul etmez hep beni suçlar daha gecen gece hayatı bana zindan ettin benim arkadaşa ihtiyacım var bir iblise değil deyip beni bir güzel onore etti işte böyle bunları söyler sonra sabah oldumu hiç bişey olmamış gibi davranır ben evlendiğime çok ama çok pişmanım sanırım bu adamdan anca ya o ya ben ölünce kurtulucam kısaca evliliğin faturası kadına kesiliyor çok adaletsiz dünyaa

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Ne yaparsanız yapın evlilik sorumluluğunu bilmiyorsa.Bütün çabalarınız boşa gidecektir.:panter:

OP
H

Hera

Misafir
Evli olduğun erkeğe göre değişir ne yapman ve onu nasıl mutlu etmen gerektiği .
Şahsım adına Önce Beni mutlu etmelidir eşim Erkek olarak ki Ben deki Mutluluk ona Artarak Dönsün önce erkek Fedakarlıkta ve sevgisini ispatlamakta savaşır sonra bende erkeğimi mesut bahtiyar ederim bir adım o bir adım ben gelirim evlilik yürür gider eşim beni nelerin Mutlu ettiğini bilir ve bunları yapmaktan mutlu olur Bende Eşimi nelerin mutlu ettiğini bilir ve onları yaparım belki ben Kadın olduğumdan Pek bi Nazlıyımdır her şeyde eşimde bayıla bayıla çeker nazımı kaprisimi kıyamaz asla..

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
bende bişeyler söylemek isterim henüz 1 yıllık evli olsamda :) ; bayan herzaman kendine bakmalı sadece eş için değil kendisi için başkaları için bu bir ,ikincisi kendisi olmalı eşinin her dediğini yapmamalı, sizin kendi kararlarınız doğrularınız olduğunu bilmeli ,bence herzaman her istediğini yapan kadınlar erkekleri sıkar kendiniz olun derim kimseyide kendinize bağlamaya çalışmayın bırakın onlar çalışsın ama güzel yemekler yapın .yanlış yapıyorsa ve haksızsa bunu sineye çekmeyin hiç bişeyide alttan almayın eğer başkaları varsa olduğunuz ortamda o an susun ama eve gelince hesabını sorun derim kimse kimseden üstün değil ,alttan alınacak şey var alınmayacak şey var,paylaşımcı olmayı öğrensinler bide birazcık dominant olun yani 1 onun istediği oluyosa 2 sizin istediğiniz olsun aradada iltifat etmeyi unutmayın birazcık şımarsın hakkıdır ama kesinlikle sizi sevdiğini söylemesi lazım yoksa sakın şımartmayın aksine göbeklisin şöylesin diyin ki sizi daha güzel bulsun :)

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
Meltem kardeşim ,canını sıkma boşver seni çok iyi anlıyorum ama takma kafana.hasta olursun

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
merhaba sanırım herkesin ortak noktası bu durum ama ben okuduğum yorumların bazılarını kıskanmadım değil bazen diyorum neden hep başkaları mutlu olur şimdi diceksiniz herkesin kendine göre derdi var haklısınız ben artık bıktım kızımın yanında bile ağlayamıyorum bana anne benim yanımda ağlama üzülüyorum diyor 16 yaşına yeni bastı dünyadan bir umudum yok daha bu yaşta benim hayallerim vardı hepsi mahvoldu diyor bu adam yüzünden benimde mutlu bir evliliğim olmıcak diyor her sene memlekete gideriz hepsi bi ayrılmayla sonuçlanır annesi 3 yıldır bizimle babası vefat etti anne ve eşin ortasını bulamadı beni mahvetti perişan etti annesi için yuvasını dağıttı ben geçen yıl zorla bi araya geldim çocuklar için benim hayaım bitti bari onlarınki bitmesin dedim zaten kadına gidicek yer yok hiç bi zaman anca ölürsen kurtulursun bu evlilikten hiç bi zaman sorumluluk almadı her şeyi bana yükledi öleyim diyorum sonu cehennem burada bana yaptıklarının cezasını göremicem ve sonzuz hayatım biticek değermi değmez ya çocuklarım kızım anne sakın kendine bi şey yapma sen yoksan bende yokum beni bu adamın eline bırakma diyor şimdi annesi evine gitti yaz sonu bizde gidicez ev yaptırıyoruz içinde otururmuyum meçhul annesi çok rahat biz kavga etsek bile hiç moralini bozmaz gezmesine gider neden böyle yapıyorsun desem ben hastayım şekerim var bunalıyorum siz böylesiniz diye evde oturamam der benim evimde bile böyle yapıyor o kadar gezme meraklısıki anlatamam her gez doymaz bende başakım evcilim biz tarışınca bile çağırılınca gider ben orda üzgün gözü yaşlı otururum oda ben gidiyorum filana der bi gün dedim memlekete gidincede böylemi yapıcaksın ben sizi çekemem kavga etmeyin diyor dünya yansa kimse umrunda değil ya nefret ediyorum yaşamaktan yaz geldi herkes tatile çıktı eşiyle çocuğuyla ben depresyondan çıkamıyorum herkes çok bencil kendini düşünüyor kızımı korkular sardı şimdiden anne memlekete gidince yine ayrılırsanız bak kaldıramam kaçar giderim bu evden diyor bakalım annesi ve oğlu bu kadar vebalden orada nasıl kurtulacak lar biz zaten zor ayakta duruyorduk annesi olunca hepten koptuk eşim etfafında kimseye değer vermez annesi hariç kimseyi sevmez rahmetli nasıl şizofren bir çocuk büyütüp çekmiş gitmiş dünyadan kahrını ben çekiyorum şimdi artık ne bu dünyadan ne de dünya öte umudum kalmadı bu kadar acının üstüne bide cehenneme gidersem ne olur bilmem belki size bu kadar açık seçik derdimi yazmam tuhaf gelebilir ama ben artık alıştım siz de kusura bakmayın bari siz anlayın beni etrafımda herkes çocuklarım dahil sabır etmemi istiyor kaçıcak kurtulucak hiç bir yer yok ölüm bile kurtuluş değil hesap var geleceğe dair umut yok hatta gelecek yok belkide bakalım nerelere savuracak bu elem ruzgarları beni

OP
H

Hera

Misafir
merhaba sanırım herkesin ortak noktası bu durum ama ben okuduğum yorumların bazılarını kıskanmadım değil bazen diyorum neden hep başkaları mutlu olur şimdi diceksiniz herkesin kendine göre derdi var haklısınız ben artık bıktım kızımın yanında bile ağlayamıyorum bana anne benim yanımda ağlama üzülüyorum diyor 16 yaşına yeni bastı dünyadan bir umudum yok daha bu yaşta benim hayallerim vardı hepsi mahvoldu diyor bu adam yüzünden benimde mutlu bir evliliğim olmıcak diyor her sene memlekete gideriz hepsi bi ayrılmayla sonuçlanır annesi 3 yıldır bizimle babası vefat etti anne ve eşin ortasını bulamadı beni mahvetti perişan etti annesi için yuvasını dağıttı ben geçen yıl zorla bi araya geldim çocuklar için benim hayaım bitti bari onlarınki bitmesin dedim zaten kadına gidicek yer yok hiç bi zaman anca ölürsen kurtulursun bu evlilikten hiç bi zaman sorumluluk almadı her şeyi bana yükledi öleyim diyorum sonu cehennem burada bana yaptıklarının cezasını göremicem ve sonzuz hayatım biticek değermi değmez ya çocuklarım kızım anne sakın kendine bi şey yapma sen yoksan bende yokum beni bu adamın eline bırakma diyor şimdi annesi evine gitti yaz sonu bizde gidicez ev yaptırıyoruz içinde otururmuyum meçhul annesi çok rahat biz kavga etsek bile hiç moralini bozmaz gezmesine gider neden böyle yapıyorsun desem ben hastayım şekerim var bunalıyorum siz böylesiniz diye evde oturamam der benim evimde bile böyle yapıyor o kadar gezme meraklısıki anlatamam her gez doymaz bende başakım evcilim biz tarışınca bile çağırılınca gider ben orda üzgün gözü yaşlı otururum oda ben gidiyorum filana der bi gün dedim memlekete gidincede böylemi yapıcaksın ben sizi çekemem kavga etmeyin diyor dünya yansa kimse umrunda değil ya nefret ediyorum yaşamaktan yaz geldi herkes tatile çıktı eşiyle çocuğuyla ben depresyondan çıkamıyorum herkes çok bencil kendini düşünüyor kızımı korkular sardı şimdiden anne memlekete gidince yine ayrılırsanız bak kaldıramam kaçar giderim bu evden diyor bakalım annesi ve oğlu bu kadar vebalden orada nasıl kurtulacak lar biz zaten zor ayakta duruyorduk annesi olunca hepten koptuk eşim etfafında kimseye değer vermez annesi hariç kimseyi sevmez rahmetli nasıl şizofren bir çocuk büyütüp çekmiş gitmiş dünyadan kahrını ben çekiyorum şimdi artık ne bu dünyadan ne de dünya öte umudum kalmadı bu kadar acının üstüne bide cehenneme gidersem ne olur bilmem belki size bu kadar açık seçik derdimi yazmam tuhaf gelebilir ama ben artık alıştım siz de kusura bakmayın bari siz anlayın beni etrafımda herkes çocuklarım dahil sabır etmemi istiyor kaçıcak kurtulucak hiç bir yer yok ölüm bile kurtuluş değil hesap var geleceğe dair umut yok hatta gelecek yok belkide bakalım nerelere savuracak bu elem ruzgarları beni

hay allahım yaa çok üzücü sana kıyamam şansın bahtın böyleymiş demek te istemiyorum bir çıkış yolu olmalı tatlım benim..

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
Allah ım ya canım benim herşerde bi hayır vardır bunu unutma madem onlar takmıyo seni sende onları takma hayatını yaşamaya bak

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Meltem çaresiz hiç bir şey yoktur biraz cesaret lazım sadece.Hiç bir şeyede susma ben kızının evden kaçarım demesine takıldım.Bu çocuk bu deliliği yaparsa zaten ortalık karışır.En iyisimi sen tavrını koy ne olacaksa olsun.

foto_burcu

Aktif Üye
Tepki
137
1.si Hiç birşey ve hiç kimse senden ,senin psikolojinden önemli değildir bunu unutma.2.si de hemen umutsuzluğa kapılma ,bu evlilik yürümeyecek diye düşünme.Sal gitsin ,rahat bırak kendini.Annesine gıcık olduğun için ,kadın ne yaparsa yapsın sana rahatsızlık verir,tabi ki haklı olarak.Okuduğum da ben bile gıcık oldum kadına.İyi valla beN ağlayacam kadın zevk-i sefa yapacak .Demek ki keyif alıyor oğluyla kavga etmenden ya da gerçekten rahatsız oluyor o gergin ortamdan.Çünkü kendisini üzmek istemeyen bir tip.Hem rahatsızlık veren kendisi,hemde rahatsız olanda kendisi.Peki sen neden kendini üzüyorsun,o kadın gibi olmayı neden denemiyorsun.DUYMA YAA duyma,kim ne derse desin.Ben mesela eşime kırgın oduğum zaman,mp3 üm var onu kulağıma takıp dinliyorum müzik.Dış dünyayla ilişkimi kesiyorum umursamaz davranıyorum ve kendimle ilgileniyorum.Kimse umrumda bile değil gibi davranıyorum.Bir kadın susuyorsa eğer herşey bitmiş demektir.Umursamaz gibi onalr yokmuş gibi davranırsan sen kazanırsın,hemde kendini dinleyip kendinin farkındalığını anlarsın.Hem sen niye ölüyormuşsun,o kadın ölsün.Bir savaşa girdiğini düşün ,mesela kurtuluş savaşı.Bunu bana üniversitedeki psikolog arkadaşım söylemişti.Bir kurtuluş savaşına girdiğini düşün ,karşıda da düşmanlar var.Ne yapacaksın pes edip meydanı onlara bırakıp,istediklerini verip ,ölerek veyahutta geri çekilip pes ederek onların kazanmasını mı sağlayacaksın,yoksa dik durup ,kendini salmayarak,önüne kim gelirse elinin tersiyle itip,kim ne derse desin aldırmadan ,dinlemeden,duymadan bu savaşı kazanmaya mı uğraşacaksın?Seçimini şimdi sen yap.Bu hayata Allah bizi getirdiyse acı günümüzde olacak mutlu günümüzde.Allah daha beter dert vermesin . Çocuğunukaybetmiş insanlar var şehit veren yakınları var... daha neler neler... Kocan da anneside senin kanın canın değiller,Allah sana ve kimseye çocuğunun acısını göstermesin ,sen DEĞMEYEN insanlar için ölmeyi düşünmeyi bırakıp ,önce kendini ve yavrunu düşünmelisin.Sen bu savaşı kazanırsan çocuğunda kazanacak,kaybedersen eğer onlar kazanacak.öLMEYİ Düşünmen bile çok büyük hata.Kim için ne için öleceksin.Sen sanıyormusun ki pes ettiğin için bıktığın için bu düşünceye kapıldın,hayırrr sen onlara verdiğin değerden dolayı böyle bir düşünceye kapıldın.Eğer değer vermemiş olsaydın,ölümü düşünmezdin.Onlar kazanacağı için, onlar zafer bayrağını ellerine alacağı için sen ölümü tatmak istiyorsun.Değer vermeyeceksin kendinden ve çocuğundan başka kimseyi.YOK ÖYLE PES ETMEK,PES ETMEK KOLAY ÖNEMLİ OLAN ZOR OLAN MÜCADELE ETMEK.ve senin yapacağın tek şey var MÜCADELE,MÜCADELE,MÜCADELE.Kendi mutluluğun için herşeyi yapacaksın gerekirse boşanacaksın ama aslaaa ölümü bir daha aklına getirmeyeceksin ,bunu düşünmen bile acizliği doğurur.Bana gelişmeleri yazarsan da sevinirim by by

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
1.si Hiç birşey ve hiç kimse senden ,senin psikolojinden önemli değildir bunu unutma.2.si de hemen umutsuzluğa kapılma ,bu evlilik yürümeyecek diye düşünme.Sal gitsin ,rahat bırak kendini.Annesine gıcık olduğun için ,kadın ne yaparsa yapsın sana rahatsızlık verir,tabi ki haklı olarak.Okuduğum da ben bile gıcık oldum kadına.İyi valla beN ağlayacam kadın zevk-i sefa yapacak .Demek ki keyif alıyor oğluyla kavga etmenden ya da gerçekten rahatsız oluyor o gergin ortamdan.Çünkü kendisini üzmek istemeyen bir tip.Hem rahatsızlık veren kendisi,hemde rahatsız olanda kendisi.Peki sen neden kendini üzüyorsun,o kadın gibi olmayı neden denemiyorsun.DUYMA YAA duyma,kim ne derse desin.Ben mesela eşime kırgın oduğum zaman,mp3 üm var onu kulağıma takıp dinliyorum müzik.Dış dünyayla ilişkimi kesiyorum umursamaz davranıyorum ve kendimle ilgileniyorum.Kimse umrumda bile değil gibi davranıyorum.Bir kadın susuyorsa eğer herşey bitmiş demektir.Umursamaz gibi onalr yokmuş gibi davranırsan sen kazanırsın,hemde kendini dinleyip kendinin farkındalığını anlarsın.Hem sen niye ölüyormuşsun,o kadın ölsün.Bir savaşa girdiğini düşün ,mesela kurtuluş savaşı.Bunu bana üniversitedeki psikolog arkadaşım söylemişti.Bir kurtuluş savaşına girdiğini düşün ,karşıda da düşmanlar var.Ne yapacaksın pes edip meydanı onlara bırakıp,istediklerini verip ,ölerek veyahutta geri çekilip pes ederek onların kazanmasını mı sağlayacaksın,yoksa dik durup ,kendini salmayarak,önüne kim gelirse elinin tersiyle itip,kim ne derse desin aldırmadan ,dinlemeden,duymadan bu savaşı kazanmaya mı uğraşacaksın?Seçimini şimdi sen yap.Bu hayata Allah bizi getirdiyse acı günümüzde olacak mutlu günümüzde.Allah daha beter dert vermesin . Çocuğunukaybetmiş insanlar var şehit veren yakınları var... daha neler neler... Kocan da anneside senin kanın canın değiller,Allah sana ve kimseye çocuğunun acısını göstermesin ,sen DEĞMEYEN insanlar için ölmeyi düşünmeyi bırakıp ,önce kendini ve yavrunu düşünmelisin.Sen bu savaşı kazanırsan çocuğunda kazanacak,kaybedersen eğer onlar kazanacak.öLMEYİ Düşünmen bile çok büyük hata.Kim için ne için öleceksin.Sen sanıyormusun ki pes ettiğin için bıktığın için bu düşünceye kapıldın,hayırrr sen onlara verdiğin değerden dolayı böyle bir düşünceye kapıldın.Eğer değer vermemiş olsaydın,ölümü düşünmezdin.Onlar kazanacağı için, onlar zafer bayrağını ellerine alacağı için sen ölümü tatmak istiyorsun.Değer vermeyeceksin kendinden ve çocuğundan başka kimseyi.YOK ÖYLE PES ETMEK,PES ETMEK KOLAY ÖNEMLİ OLAN ZOR OLAN MÜCADELE ETMEK.ve senin yapacağın tek şey var MÜCADELE,MÜCADELE,MÜCADELE.Kendi mutluluğun için herşeyi yapacaksın gerekirse boşanacaksın ama aslaaa ölümü bir daha aklına getirmeyeceksin ,bunu düşünmen bile acizliği doğurur.Bana gelişmeleri yazarsan da sevinirim by by

merhaba canım çok teşekkür ederim bana böyle destek olduğun için ne güzel yazmışsın beni ne güzel özetlemişsin evet canım ben aman kavga çıkmasın aman kimse üzülmesin her şey dört dörtlük olsun diye bu zamana kadar hep kendimden ödün verdim sevmediğim halde ve yuvamı yıkmak için elinden geleni ardına bile koymayan kayınvalidemi bile affettim hürmet gösterdim geçen yıl 1 ay sığınma evinde kalmıştım ailem yok annem yok ee o olmadımı geris olmaz zaten dedim bana destek olunmaz gittim orada kaldım 1 ay ama eşimin benden ayrılıcağını öğrendim kurumdaki pskologdan tabi acile götürdüler ilaç falan verdiler duramadım orada acıyla yandım halbuki ne için yola çıkmıştım bi ev tutup çocuklarımı bakacaktım bir iş bulup çalışacaktım yapamadım ailem ablamın yanına dödüm tekrar orada hemen bi iş buldum kendime bileziğim vardı bozdum ev tuttum ama eşim bana hiç sahip çıkmadı aksine burnu sürtsün ne hali varsa görsün dedi kardeşim bari eşya verin dedi benim şerefsiz kaynanam ablasına verdiği eski makinesini alsın demiş bilmiyorum kıyamete bıraktım ben onla hesaplaşmayı şimdi yuvam için susuyorum ama ne zaman tartışsak bana oğlum seni bu eve benim hatırım için getirdi ben dedim al getir diye öle aldı seni dedi bana ben bunu hiç bi zaman eşim olacak karaktersize soramadım beni ne için getirdin annenin hatrına mı yoksa beni azda olsa sevdiğin içinmi ALLAHIM düşününce içim acıyor sonra evin kirası 500 tl aldığım para 450 tl evden çıkmak zorunda kaldım baroya gittim tedbir nafakası davası açmaya gün aldım ama bu arada ben oldum belki 55 kilo yeme içime yok yavrum bana gündüz yemek getiryordu iş yerine yiyomuyordum acıdan ağlamaktan 1 ay da öyle süründüm evden çıkınca üvey kadının evine gittik kızımla babam daha o gece bana bak kızım benim bi düzenim var evi kirletmeyin yemek yerken dökmeyin halıyı yeni yıkadık hasta oldu dedi tabi kadın hiç konuşmuyor surat bi karış ben ağlıyorum diyor sen şimdi çok hassasın darılıyorsun nereye gidim babam böyle derken ALLAHIM yok başka çare cehenneme dönmekten başka o arao memlekete gitmişdi oğlumla sonunda geldiler oğlum yanıma geldi orada oğluma benim hakkımda demedik şey bırakmamışlar şerefsiz kaynana oğluma baban evlenince onların yanına gelirsin okul bittimi bura senin yuvan dermiş oğlum da annemin olmadığı evde benim işim ne deyince baban artık istemiyor anneni başka aılcam ben ona dermiş en çok bana ne koydu biliyormusunuz bi gün oğlum ben merdiven altındaydım babaannem babama benden için 1 aydır ortada yok nerde olduğu belli değil artık ondan sana karı olmaz demiş inanabiliyormusunuz namusumdan şüphe ediyor kocamın aklına nasıl girmiş beni istemiyor sanki yeni gelen bakıcak şerefsize oğlum diyor ne olduğumu bilemedim yavrum ne desin iki zebani ne söylesin ben ne yapayım para yok destek yok hazır param da bitti elimde kardeşime güvendim dedi bana sana alıcam ne istersen gittim taksit yaptım yanıma bile gelmedi boğuluyordum artık dünyada tek başımaydım denize düşen yılana sarılır bende tükürdüğümü yalamak zorunda kaldım yalvardım gel bizi al diye kime sığınsam o itti sahip çıkmadı kimse el açmadı bana dayanamadım bu kadar acıya şimdi sıkı durun kulaklarınıza inanmıcaksınız eşim olacak şerefsiz ne teklif etti bana mahkemeye gidip boşanıcaz boşanma süresi orda çalışacaksın burnun sürtülecek boşanma sonuşlanınca resmen ayrılıcaz bundan sonra seninle imam nikahıyla yaşıcaz duyunca şok oldum baştan olmaz dedim oğlum anne o sana göz dağı veriyor sen he de dedi 1 hafta durdum yemek yok ekmek yok para yok sahp çıkan yok sefillik diz boyu çaresizlik beni ne hale getirdi tamam dedim şu an bunları yazarken ağlıyorum ben bunları hakedicek bu şerefsiz adamın beni bu kadar aşağılamasına nasıl dayandım ALLAHIM bilmiyorum buna bu kadar zülüm etme hakkın kim verdi ne hakla beni bu kadar canımdan dünyamdan bezdirdi RABBİM bunları görüyorsun sen onu sana havale ediyorum ben anca onun hakkından sen gelirsin çok uzatmayım neyse geldi bizi aldı ama hiç konuşmaz ben eve gelmeye tamam deyince şerefsiz kaynana hzırlanıp gitmeye kalkmış o gelirse ben giderim dye sanki kuma ALLAHIM benim ne gözyaşlarıyla 19 yılımı gençliğimi haytımı mahvedip kurduğum yuvama beni istemiyor ne dayanılmaz acılar çekmişim RABBİM bunlarıda yaşıcakmışım lanet dünyada oğlum neden böyle yapıyorsun şimdi vazgeçecek babam demiş zar zor ikna olmuş oğlu ondan geçemiyor yaa kozu çok büyük annem olmazza sende yoksun diyor oğlu bana tabi der gelirse ben giderim diye neyse geldik evime evim mahvolmuş pislikten kaç gün uğraştım temizlemeye ama bunlara yaranmassın çok geçmedi üstünden 1 yıl ikiside aynı ben iyiysem onlarda iyi benim şikayet edip derdimi söylemeye hakkım yok bilmiyorum bana acıyor gibi görünüyor şimdi oğlu üzüp ben ağlayınca yanıma gelip teselli ediyor bana öyle geliyorki yaptıkları ve söyledikleri onda vicdan azabı yapıyor bakıyor oğlu bana zülmedince ona bi ley demesede gelip üzülme hasta olucan ilacını al yat diyor yanlızken evinizin kıymetini bilin arkadaşlar böyle bir eş size kimliğinizi bile unutturuyor ve beni annesinin hatrına getrdğini annesi her fırsatta yüzüme vuruyor ben demesem oğlum seni boşucaktı istemiyordu diyor bende ona ben ne yaptım o...... yaptım da istemiyor ne yaptım diyorum evden gittin o çok kızdı sana dedim ne yapıcaktım bize zulmediyordu dayanamadım kim tatlı ekmeğini bırakır gider huzur yok ki dedim sabır edicektin gitmicektin diyor şimdi ne dicen bu söze başka çare varmı çok acılar çektim ben orada yoklukla savaşırken kaynana yaylaya gittik etler yedik gezdik diye anlatıyor pervasızca bi gün dedim anlatma bana yaa ne yediysen ne gezdiysen aslan burcu o kadar geniş ve rahatki kafasına hiç bişey takmıyor 73 yaşında daha ne kadar yaşıcak bakalım elbet hesap sorulacak herkese şimdi memlekete gitti ne olur dua edin izinde bi şeyler olmasın artık geri dönüş de yok çünkü imam nıkahı tekrar kıyıldı bu ikinci oluyormuş 3.de bitermiş bi araya gelinemezmiş avukata gidip istemiyorum boşanıcam deyince nıkah düşmüş oluyormuş şerefsiz buldu bi hoca gittik kıyıldı neyse bana dedi bacım sen bi şey demedin söyleyeceği bi şey varmı dedi bende altın falan istmeme ama eşim beni resmi mahkemede boşucakmış imam nıkakıyla yanında durucakmışım diyor dedim hocanın feleği şaştı ne biçim iş bu dedi bu kadın senin kölenmi dedi resmi olmadan dini nıkah zaten kıymak suç dedi bu son şansın daha bu kadına geri dönemessin dedi mahkemye gidip boanıcam dersen dedi şükür RABBİME bundan kurtulmuş oldum başınızı çok ağrıttım bütün bunlardan sonra ne oldu eşim bana her zaman sen hiç değişmedin aynı sesin der ne yapsam yaranamıyorum canı ne isterse öyle davranır sabır ederim her zaman bazen dolar biraz sesim yükslse yanlış anlamayın kavga değil o bişe der beni suçlar ben bi şey desem tamam benden kötüsü yok hep böylesin evde nete izin vermezbi kere kulaklıkla m3 dinleyim dedim kızın m3 bu seferde sen beni duymuyorsun deyip duvarlara yumruk attı dengesiz şiizofren ne zaman ne yapıcağı belli değil hep tetikde olman lazım işte böyle o zülmediyor ben çekiyorum yok işte her şeyi denedim olmuyor kader çıkış yokk

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar