Evlilik Nasıl Yürür?

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
thumbnail.php

Bir evliliğin iyi ya da kötü olması şüphesiz ki iki kişinin çabasına bağlıdır. Fakat nedense kadınlara da, erkeklere de sorulduğunda her iki cins de kendi katkısının çok daha fazla olduğunu düşünür.

Bunun nedeni aslında yalnız evliliğin değil her ilişkide tahmin ettiğimizden daha çok çabaya ihtiyaç duyulmasından kaynaklanmasıdır.

Her canlı organizma gibi evlilik ve ilişki de canlıdır ve yaşamak için bizler gibi birçok ihtiyacı vardır.

Geçen yazımda kadınların neler yapması gerektiği konusuna değinmiştim, şimdi de erkeklerin iyi bir evlilik yürütebilmesi için neler gerekli onlara bakalım.

00119880.jpg

Karı koca Flanders'lara göre iyi bir evlilik için saygı ve sevgi şart. Bu hepimizin bildiği bir şey ama erkeklerin " Ben daha ne yapayım ki eşim benim onu sevip, saydığımı anlasın " dediğini de biliyorum. İşte bu liste bu erkekler için hazırlandı.

1- Eşinizi DİNLEYİN. Dinlemek televizyon seyrederken eş zamanlı yapılacak bir aktivite değildir. Eşinizin gözlerinin içine bakın ve yalnız onu dinleyin. Böyle yaptığınızda saatlerce dinlemek zorunda kalmayacağınızı göreceksiniz.

2-Eşinizle konuşun, iletişime geçin. Hepimiz ne kadar çok karşımızdakinin ne düşündüğü, ne hissettiği hakkında tahminde bulunuyoruz bir bakın lütfen. Tahminde bulunmak yerine eşinize ne düşündüğünü, ne hissettiğini sorun. Eşiniz sormadan siz de düşüncelerinizi ve duygularınızı sözcüklerle ifade etmeye çalışın.

3-Hepimiz benzersiz olarak yaratılmış olduğumuza göre eşinizin anneniz gibi iyi yemek yapmasını, eski kız arkadaşınız gibi sosyal olmasını bekleyemezsiniz. Ya da belki beklersiniz de, bunu karşılaştırma şeklinde dillendirdiğinizde başınız belaya girer. Kadınlar da tıpkı erkekler gibi karşılaştırılmaktan hoşlanmazlar.

ask14.jpg

4-Eve girerken her türlü elektronik cihazı bir kenara bırakın. Sürekli telefonu ile oynayan, bilgisayar ekranına bakan bir erkekle yaşamayı kimse istemez.

5-Kadınlar çiçekten,çikolatadan, hediye almaktan hoşlanırlar. Ben hoşlanmam diyen fazla yoktur ama böyle bile diyorsa eşiniz siz onu dinlemeyin. Önemsenmenin,beğenilmenin, değer verilmenin bir kanıtı olarak görürler kadınlar bunları.

6-Bir sistemin yürümesinde hiyerarşinin önemli bir rolü olduğu yadsınamaz ama hiyerarşinin diktatörlük kıvamında da olması gerekmez. Sistemin yürüyebilmesi için özellikle çocuklu evliliklerde rollerin , sorumlulukların paylaşılması gerekir. Yani eşler arasında farklı konularda liderlik paylaşılabilir.

7- Kadınlar için cinsellik, yakınlık ve samimiyet önemlidir. Emirler yağdırdığınız, teşekkür etmeyi unuttuğunuz, onu dinlemediğiniz bir kadın sizinle istediğiniz zamanda ve şekilde size " yakın" olamaz.

wedding_1214854c.jpg

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Karı koca Flanders'lara göre iyi bir evlilik için saygı ve sevgi şart.

Kesinlikle katılıyorum.4buçukyıldır evliym eşimle hala ilk günkü duyguları besliyoruz birbirimize.İnşallah Allah herzaman böyle olmayı nasip eder.Sevgi ve saygı gerçekten şart.Her evlilikte sorun olur anlaşmazlık olur.Senin A dediğine eşin Z der.Önemli olan konuşabilmek,kendini anlatabilmek,eşini dinlemek.Hatalı olduğunda hatanı kabul edebilmek.En önemlisiise önce mutlu etmek sonra mutlu olmak için evlenmek.Eğer eşler aynı dili konuşuyorsa gerisi çorap söküğü gbi geliyor zaten ...

Uzun mu olmuş ne :acep:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
Hicde uzun degildi bidenem yuregine saglik ne kadar guzel anlatmissin masalah insallah rabbim banada bole bir evlilik nasip eder canimcim ilk gunku gibi dilerim yillarca askla bakisiriz :ask:

EmetliEmine

Daimi Üye
Tepki
325
Hemde oyle bir yururku hem kendi esinle arani iyi tutmaya,hem kendi aileni,hem kayinvalideni,bide gorumce,elti vb.denge kurmaya calisirsin.Bide akrabalar var tabi.evliligi yurutmenin birinci kurali saygi bence,ben esimle cok sukur bu zamana kadar salakli,manyakli bile konusmadim.Cok dikkat ederim,ofke kontrolu yapmaya calisirim.Bide 2.Kural empati yapacak,dinleyeceksin esini.3.kuralda aileleri dengede tutucaksin.Hep bana benim aileme olsun,hep benim ailem iyidir,hep onlar kotudur demeyip,esit tutucaksin.Zor

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
Oldukca sabir isteyen seyler bunlar allah bize sabir versin gercekten suan nisanlimla aram bozuk ve kaynanamin yuzunde oldu basini yediler cocugun orda ve ben burda sinir oluuorum :cirla:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Hicde uzun degildi bidenem yuregine saglik ne kadar guzel anlatmissin masalah insallah rabbim banada bole bir evlilik nasip eder canimcim ilk gunku gibi dilerim yillarca askla bakisiriz :ask:

İnşallah canım.Allah herkeze böyle bir evlilik nasip etsin.Eşim hala der sana bakınca kalbim çarpıyor diye :ask: Şükürler olsun rabbime

Çok klasik olacak belki ama saygı ve sevgi gerçekten şart canım.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
sekerparem Rabbim daim etsin canim
sevgi sayginin onemi tartisilamaz gercekten evliliklerde belki ask ta onemli ama ask bittiginde sevgi saygi olmayan bir evlilikse eger cekilmez bir hayat olur gibi geliyor
cok sukur Rabbim esimi bana nasip etmis onunda oyle dusundugunu biliyorum

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940

İnşallah canım.Allah herkeze böyle bir evlilik nasip etsin.Eşim hala der sana bakınca kalbim çarpıyor diye :ask: Şükürler olsun rabbime

Çok klasik olacak belki ama saygı ve sevgi gerçekten şart canım.

bence hiçte klasik deildi gerçekten öyle.. Sevgi saygı başta geliyor :huhuu:
sekerparem Rabbim daim etsin canim
sevgi sayginin onemi tartisilamaz gercekten evliliklerde belki ask ta onemli ama ask bittiginde sevgi saygi olmayan bir evlilikse eger cekilmez bir hayat olur gibi geliyor
cok sukur Rabbim esimi bana nasip etmis onunda oyle dusundugunu biliyorum

kaatılıyorumm sevgi saygı olmayan bir evlilik çekilmez :ates:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Evlilikte sevgi saygı şart ama görümceydi eltiydi ortalığı idere etmek eşine destek olmak yani sorumlulukların daha ağırı hep kadına düşüyor,erkekler daha rahat bu konuda:findikim:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
Evlilikte sevgi saygı şart ama görümceydi eltiydi ortalığı idere etmek eşine destek olmak yani sorumlulukların daha ağırı hep kadına düşüyor,erkekler daha rahat bu konuda:findikim:

Bende rahat erkekle uğraşamıcağımı bildigim için evlenmiyorum :ko

esmeryarim

Daimi Üye
Tepki
3.148
konuyu okumadım :utandim:

sadece başlığa göre cevap yazacam

evlilik tabikide önce saygı sevgi şart ama buda biyere kadar detirtiyor bazen insana :sinirli:
en iyi şekilde kaynanan gillere uzak oturursan evlilik güzel gider

herkesi ayrı ayrı idare etmek çok zorrrrrrrr:bayil:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Bende rahat erkekle uğraşamıcağımı bildigim için evlenmiyorum :ko

en iyisini yapıyorsun canım erken daha ,şöyle gezip tozamadan evlendim ben ilk yıllar kavgamız boldu kültür farklılığımız var sonra birbirimizin huyunu suyunu öğrendik durulduk eşim büyük benden 12 yaş, o herşeyi yaşamıştı ben birşey anlamadan evlendim :uzgun:

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
en iyisini yapıyorsun canım erken daha ,şöyle gezip tozamadan evlendim ben ilk yıllar kavgamız boldu kültür farklılığımız var sonra birbirimizin huyunu suyunu öğrendik durulduk eşim büyük benden 12 yaş, o herşeyi yaşamıştı ben birşey anlamadan evlendim :uzgun:

12 yaşmı ne yaptın sende abla ya çok fazla bence. Benim yaş farkı taş çatlasa 7 olmalı aşırısı beni yorar :D ben çok enerjiğim ve kafama göre beni taşıyacak bir irkek sinek arıyorum :ko yani ben kopugum gece mesela kalk hadi yürüyelim dediğimde yorgunum olmaz diyen bir erkekle yapamazdım sanırım daima ben gibi ernejik olması gerekiyor :huhuu:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
12 yaşmı ne yaptın sende abla ya çok fazla bence. Benim yaş farkı taş çatlasa 7 olmalı aşırısı beni yorar :D ben çok enerjiğim ve kafama göre beni taşıyacak bir irkek sinek arıyorum :ko yani ben kopugum gece mesela kalk hadi yürüyelim dediğimde yorgunum olmaz diyen bir erkekle yapamazdım sanırım daima ben gibi ernejik olması gerekiyor :huhuu:
yaş farkı olursa onu yapamıyorsun işte..tek olumlu yanı var yaş farkının, bazen sinirlenince alttan alan sakin olan hep eşim oluyor:dusun:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
kesınlıkle bıtter benımde esımle 10 yas fark var
sen gezıp tozmak ıstyosun ama o evde kalıp senle cay ıcmeyı daha cok ıstıyo mesela
tamam bırlıkte evde oturup cay ıcmek de guzel ama senın kanın kaynıyo dısardakı hayata dogru ıcın gıdıyo adamın canı da ıcerde atıyo
zor oluyo
esımı cok sevsemde bu konuda zorluk cekıyoruz malesef orta yolu zor buluyoruz

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
61.940
yaş farkı olursa onu yapamıyorsun işte..tek olumlu yanı var yaş farkının, bazen sinirlenince alttan alan sakin olan hep eşim oluyor:dusun:

kesınlıkle bıtter benımde esımle 10 yas fark var
sen gezıp tozmak ıstyosun ama o evde kalıp senle cay ıcmeyı daha cok ıstıyo mesela
tamam bırlıkte evde oturup cay ıcmek de guzel ama senın kanın kaynıyo dısardakı hayata dogru ıcın gıdıyo adamın canı da ıcerde atıyo
zor oluyo
esımı cok sevsemde bu konuda zorluk cekıyoruz malesef orta yolu zor buluyoruz

İşte erkek neden cay istiyor doymuş oluyor dışarı hayatına artık sıradan geliyor. Geçen gün ferah ablanın dediği gibi. O yaşamış görmüş tadını almış oluyor. Ama sen daha başında bile oldugun için mutsuzluk hayal kırıklıkları oluyor. Surat yapmaya başlanıyor.Birde sert kayaysa istediğin kadar surat yap görmezden geliyor hatta totosunu dönüp uyuyor. Bu evliliğin çatırdaması oluyor işte en güzel evlilik yaşı 30 bayan için kesinlikle. Erkekler 30 yaş tercih ediyorsa bayanlarda o yaşı istemeli diye düşünüyorum. Eşitlik her zaman ideal.. :huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar