Evliliklerde yaşanan başlıca sorunlar nelerdir ?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
evlilik6-246x300.jpg

Evliliklerde en sık karşılaşılacak sorunlardan bir tanesi kişilik farklılıkları diye anlatılan sorunlardır.

Benim buna yaklaşımım şöyle yaşam yolculuğunda evlendiğiniz vakit ne yapıyorsunuz birine merhaba bu yolculuğa çıkmak istiyorum diyorsunuz.

O noktada kişi kendisine yetişirken o noktaya gelene kadar doğal olarak kabul etmişse kendi bendinin farkındaysa ve dediğim gibi bunu hatalarıyla sevaplarıyla kabul edebilmiş bir insansa karşıdakini de kendi kişiliği içerisinde kabul ediciliği daha yükse olacaktır daha doğal olarak yaklaşabilecektir bunu yapamamış kişi evlendiği zaman karşıdakini sende benim gibi düşün sende benim gibi hisset gibi yönlendirme durumu içerisine girme durumundadır bizde bunu daha sonra kişilik çatışmaları gibi görmeye başlıyoruz.

Bir diğeri evliliklerde cinsellik konusu çok sık problem alanı olarak bizim karşımıza çıkan kadın ve erkeğin sekse cinselliğe bakışı yaklaşımı arasındaki çok temel farklar aslında küçük bir bilgilendirmeyle açılabilecek olan farklar ne yazık ki bilgi eksikliğinden çok büyük sorunlara neden olabiliyor.

Alıntıdır.:dertli:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bizim evliliğimizdeki en büyük sorun eşimin sorumsuzluğu...bazen gerçekten yarını düşünmeden hareket ediyo en çok ondan kavga ederiz biz...

esila_

Yeni Üye
Tepki
4
kesinlikle bencillik.
Herkesin kendi doğruları vardır ama birde sorumlukları. Eğer hayatını birisi ile paylaşmışsan, karşındakine, onun fikir ve düşüncelerinede önem vermen gerekir. Evlilik, karşılıklı anlaşama bunu gerektirir başka bi yolu olduğunu sanmıyorum. Aksi halde kavga kaçınılmaz :(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar