Kristen Stewart
Daimi Üye
Evliliklerde en sık karşılaşılacak sorunlardan bir tanesi kişilik farklılıkları diye anlatılan sorunlardır.
Benim buna yaklaşımım şöyle yaşam yolculuğunda evlendiğiniz vakit ne yapıyorsunuz birine merhaba bu yolculuğa çıkmak istiyorum diyorsunuz.
O noktada kişi kendisine yetişirken o noktaya gelene kadar doğal olarak kabul etmişse kendi bendinin farkındaysa ve dediğim gibi bunu hatalarıyla sevaplarıyla kabul edebilmiş bir insansa karşıdakini de kendi kişiliği içerisinde kabul ediciliği daha yükse olacaktır daha doğal olarak yaklaşabilecektir bunu yapamamış kişi evlendiği zaman karşıdakini sende benim gibi düşün sende benim gibi hisset gibi yönlendirme durumu içerisine girme durumundadır bizde bunu daha sonra kişilik çatışmaları gibi görmeye başlıyoruz.
Bir diğeri evliliklerde cinsellik konusu çok sık problem alanı olarak bizim karşımıza çıkan kadın ve erkeğin sekse cinselliğe bakışı yaklaşımı arasındaki çok temel farklar aslında küçük bir bilgilendirmeyle açılabilecek olan farklar ne yazık ki bilgi eksikliğinden çok büyük sorunlara neden olabiliyor.
Alıntıdır.:dertli: