Şekerpare
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
1 çay fincanı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı biber
Toz kırmızı biber
2 çay kaşığı nane
Biraz tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları koyup, hafifçe pembeleştirin. Salçayı ekleyip kavurun.Yıkanmış mercimek, bulgur,pirinç ekleyin.Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu koyup mercimek,bulgur,pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp toz kırmızı biber, nane serptikten sonra servis yapın.