Sivasin gülü
Daimi Üye
- Katılım
- 23 Ekim 2010
- Mesajlar
- 814
- Tepki
- 860
- Puan
- 93
EzogeLin Corbasi
Malzemeler
1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardagi pirinç
1 çay bardagi kalin bulgur
1 Adet tavuk et suyu ( tablet)
Kaynatilmis Tavuk suyuda kullllanabilirsiniz.
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz
Süre : 40 dk.
Kaç Kişilik : 6 - 8
Hazırlanışı
Kırmızı mercimekleri ve pirinci, Bulgur ayıklayıp, yıkayın.
Et suyunu kaynatın.
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp,
iyice yumuşayana dek pişirin.
Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin.
Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin.
İçine unu ilave edin.
Unun rengi değişene dek kavurun.
İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın.
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın.
Başka bir tavada yağ eritin.
İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
Afiyet oLsun.