Fantom Kurabiye
Kalori : 325 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri
• 2 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
• 3 Kaşık Hindistan Cevizi
• 125 Gr Kuru Üzüm
• 1 Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
• 4 Tatlı Kaşığı Pekmez
• 4 Tatlı Kaşığı Şeker
Hazırlanışı
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın. Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın. Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.Fırını 180 derecede ısıtın. 1,5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin. 25 dakika fırında pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyin. Servise sunun. Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.
Alıntı
Kalori : 325 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 20 dk.
Malzemeleri
• 2 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
• 3 Kaşık Hindistan Cevizi
• 125 Gr Kuru Üzüm
• 1 Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
• 4 Tatlı Kaşığı Pekmez
• 4 Tatlı Kaşığı Şeker
Hazırlanışı
Kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Yulaf, Hindistan cevizi ve kuru meyveleri karıştırın. Yağ, pekmez ve şekeri bir tavada ısıtın, şekerin erimesini sağlayın. Tüm malzemeyi birleştirip kaşıkla karıştırın.Fırını 180 derecede ısıtın. 1,5 litrelik dikdörtgen fırın kabını yağlı kağıt ile kaplayın. Yulaflı malzemeyi bastırarak kabın içine döşeyin. 25 dakika fırında pişirin. Soğumasını bekleyip dilimleyin. Servise sunun. Not: İstediginiz kase ile de şekillendirebilirsiniz.
Alıntı