E
esmanur
Misafir
Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek),
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
aldığı kadar (yaklaşık 4-5 su bardağı) un,
Süslemek için çörek otu
Yapılışı:
1- Yoğurma kabının içinde öncelikle 3 su bardağı unu koyun ve ortasına elinizde çukur açın.
2- Unun ortasına margarin ve diğer tüm malzemeyi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
3- Hamuru yoğururken unu eklemeye devam edin, hazırladığınız kurabiye hamuru yoğurma kabından ayrılıp yumuşak (kulak memesi) kıvamına gelinceye kadar işlemi sürdürün.
4- Hazırladığınız hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
5- Kurabiyeleri çörek otu ile süsleyerek 180 derece önce önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.