Fesleğenli Kurabiye

E

esmanur

Misafir
feslegenli_kurabiye.jpg

feslegenli_kurabiye2.jpg

Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek),
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı sirke
4 yemek kaşığı yoğurt,
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
aldığı kadar (yaklaşık 4-5 su bardağı) un,
Süslemek için çörek otu
Yapılışı:

1- Yoğurma kabının içinde öncelikle 3 su bardağı unu koyun ve ortasına elinizde çukur açın.
2- Unun ortasına margarin ve diğer tüm malzemeyi ekleyerek yoğurmaya başlayın.
3- Hamuru yoğururken unu eklemeye devam edin, hazırladığınız kurabiye hamuru yoğurma kabından ayrılıp yumuşak (kulak memesi) kıvamına gelinceye kadar işlemi sürdürün.
4- Hazırladığınız hamuru hafifçe unladığınız tezgaha alın ve merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklükte kurabiye kalıbıyla keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
5- Kurabiyeleri çörek otu ile süsleyerek 180 derece önce önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor:eek:

Tarif sana ait değilse canım alıntıdır demende fayda var. Daha sonradan tarifin sahibiyle aranda sorun çıkmasın :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst