Filistin’e Bomba Değil, Kalem!

Rüya

Daimi Üye
Tepki
1.128
FİLİSTİN’E BOMBA DEĞİL, KALEM!

Yoksul öğrencilerden anlamlı mesaj

İstunbul’un dar gelirli semtlerinden biri olan Esenyurt ilçesindeki Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu öğrencileri, İsrail'in saldırıları altında bulunan Filistinli çocuklar için yardım kampanyası düzenledi.

İstanbul’da yoksulluk içinde eğitimlerine devam eden minik öğrenciler, üç günlük kısa bir süre içinde Filistinli çocuklar için başlattıkları yardım kampanyasında kendi harçlıklarından oluşan 3 bin 640 TL topladı.

Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu öğrencileri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonucu büyük bir insanlık dramı yaşayan Filistinli çocukların gerek sağlık gerekse eğitim ihtiyacını bir nebze olsun karşılamak amacıyla böyle bir kampanya başlattıklarını söylediler.

FİLİSTİN’E BOMBA DEĞİL, KALEM!
Filistin’de hayatını kaybedenlerin büyük kısmının çocuklar olduğunu belirten öğrenciler, onların acılarını uzaktan da olsa paylaştıklarını ve bu acılarını hafifletmek istediklerini belirtirken, öğrencilerin dar gelirli bir bölgede yoksulluk içinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirten okul öğretmenleri ise, öğrencilerin kendi yoksulluklarını unutarak yaşam mücadelesi veren Filistinli çocuklara anlamlı bir bağış yaptıklarını ifade ettiler. Okul idaresi ve öğretmenleri, bu durumun kendilerini çok duygulandırdığını dile getirdiler. Öğrenciler, “Filistin’e bomba değil, kalem”, “Çocuklar mezara gitmesin, okula gitsin” şeklinde taşıdıkları dövizlerle İsrail’in Filistin’e yönelik katliamı protesto ederek Filistinlilere destek verdi.

munise

Daimi Üye
Tepki
365
Çocuklarımız gerçekten çok duyarlı,onları tebrik ediyorum.Bir yerlerde hala daha iyi insanların var olduğunu göstermişler.Çocuklarımız yarınlarımız onları tekrar tebrik ediyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar