Fincan kek

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
malzemeler
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
3 kaşık kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
2.5 bardak un

yapılışı
keki yapın fincanların yarısına kadar doldurun bi tencereye yarısına kadar ılık su koyun tencerenin üzerini bezle kapatın sonrada kapağı sıkıca kapatın su kaynayınca altını kısın 25 dakika pişirin ocağın altını kapatıp 15 dakika hiç açmadan bekletin..çikolata sos dökün üstüne

afiyet olsun

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
2060.jpg

bunu da kardeşimle yaptık:)

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Ellerine sağlık canım. :gulegule:

Harika gözüküyor valla:sila:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
sağol canım dondurma gibi görünüyo ama lezzeti normal fırında pişme kek gibi bi özelliği yokmuş ilk defa denedim de...ben sade kek sevmediğimden bi daha yapmam o ayrı:hhhhhh:

G

guzelcem

Misafir
Şunu anlamadım keki fırında piştikden sonramı fincanlara doldurcaz canısı ayyyy açıklarmısın kafam dolu bir yandan eşya toplarım sinirlerim alt üst oldu şu sıralar...:(:dertli::uzgun::sim3:

Tepki
66
:acep:yok abla sanırım keki fincana ilk karışım yapılırken dokulmuş... sonrada kanar suyun içine koymuş fincanları ama 25 dakkika boyunca nasıl durucak o fincan çatlamazmı :acep:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.480
Şu keki yapmayı çok istiyorum ya çok hoş eline sağlık canım...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
cok güzel oluyor gercekten yumusacik coktandir yapmadim bende yapiyim bari:nk:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
ellerine sağlık ,ben yaparken içine fındık kırığı filan koyuyorum öylede güzel :nk:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
:acep:yok abla sanırım keki fincana ilk karışım yapılırken dokulmuş... sonrada kanar suyun içine koymuş fincanları ama 25 dakkika boyunca nasıl durucak o fincan çatlamazmı :acep:

fincanlar çatlamıyor:) ve 6 nescafe fincanı çıkıyor bu ölçüyle tabi fazla büyük değilse fincanlar

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
bendeki ölçü de burada:

MALZEMELER:
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartmatozu

YAPILIŞI:

Kek malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz.Önce yumurta ve şeker sonra süt ve yağ,en son da un kakao,vanilya,kabartmatozu eklenip kek hamurumuzu elde ediyoruz.

Kalıplarımızı veya nescafe fincanlarımızı önce margarınle yağlayıp
sonra un serpiyoruz.Bu şekilde daha kolay çıkıyor....
Hazırladığımız kek hamurunu nescafe fincanlarına paylaştırıyoruz. kek malzemelerini bölüştürüyoruz. Fincanımızın yarısını geçmesin kek hamurumuz yoksa pişerken çok kabarır ve taşar.Benden söylemesi.........
Tencereyi fincanların yarısına kadar suyla dolduralım...

Tencerenin üzerine büyükçe bir bez veya havlu kapatıp kapağını
öyle örtelim pişerken buharlaşma oluyor.Havlu o buharı çekiyor..

Ocağa koyalım ve kaynamaya başlayınca tıkır tıkır sesini duyarsınız zaten.Altını kısıp 20 dakika pişirelim ve ağzını hiç açmayalım..

20 dakika sonra altını kapatalım ve biraz soğuduktan sonda ağzını açalım.Misler gibi top keklerimiz hazır.Anlatması uzun sürdü ama yapması çok pratik.Ben sizlere püf noktalarını anlatmak için biraz uzun yazdım.Bence hiç mi hiç vakit kaybetmeyin,Az malzeme ile 5 veya 6 kişilik kekiniz hazır.Afiyet olsun
bu ölçüyle 6 fincan çıkıyor:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar