Fincanda Tel Kadayıf - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
Malzemeler:
-350gr taze kadayıf (ben 400 kullandım)
-125gr eritilmiş tereyağı
İçi İçin: İri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1 çorba kaşığı limon suyu



Hazırlanışı: Şerbet için küçük bir tencerete su ve şekeri koyup kaynatın...
Kaynamaya başlayınca altını kısık yaklaşık 15-20dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın....
Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı iyice harmanlayın...
Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup elinizle hafif bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup kenarlardan taşanlarıda içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırın kadayıflar yapışacak...
Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin...Kadayıflar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın...((ben ters cevrilen top kadayıfların üzerlerine küçük parçalarda tereyağı koydum))
Önceden ısıtılmış 175derecelik fırında kızarana kadar pişirin...
Pişen kadayıfları fırından çıkartıp soğuyan şerbeti sıcak kadayıfların üzerlerine gezdirerek döküp tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatıp şerbeti iyice çekmesi için yaklaşık 45dk bekletin...
Soğuyunca üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın...
Afiyet Olsun...

ALINTI
Fincanda+Tel+Kaday%C4%B1ff.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst