Findik Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

















Malzemeler:
- 125 gr fındık
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- 1 su bardağı süt veya 200 ml krema
- 1 küp tavuk bulyon
- 3 su bardağı su
- Tuz
Üstünün süsü için:
- 1 çay kaşığı salça
- Nane
- 1 yemek kaşığı fındık yağı
- 2-3 yemek kaşığı su
Fındıkları mutfak robotunda un haline getirin. (Eğer un halinde satılanlardan bulabilirseniz, doğrudan kullanabilirsiniz.) Fındıkları, fındık yağı ve un ile birlikte tencerede biraz kavurun. Rengi döndükten sonra, yavaş yavaş kaynamış suyu eklemeye başlayın. Bu arada sürekli karıştırmaya devam edin ki, topaklanmasın. Bu aşamada tuzu ve tavuk bulyonu da ekleyin. 10-15 dakika kadar pişirin. Bir el blender’ı yardımıyla, çorbayı iyice püre haline getirip, sütü de ekleyin. 5-10 dakika daha pişirin. Eğer krema kullanacaksanız, çorbanın pişme işlemi tamamlandıktan sonra altını söndürdükten sonra ekleyin ve iyice karıştırın.
Üstünün sosu için gerekli malzemeleri ufak bir tencere veya tavada karıştıp, pişirin. İstediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tavsiye: Asıl tarifinde çorbanın içindeki yağ miktarı 3 yemek kaşığı idi. Ancak fındığın kendi içeriğinde zaten bol yağ olduğundan, ben sadece 1 yemek kaşığı koydum. Zaten üstünün süsünde de yağ bulunuyor. Eğer fındıkları robotta iyice çekmezseniz, ağzınıza pütür pütür geliyor. Bence kötü değil, ama çok pütürsüz bir kıvam istiyorsanız, robotta iyice çekin. Fındık yağınız yoksa, istediğiniz çeşit bir sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Bir de salçalı versiyonunu yaptım: İçine 1 kaşık domates salçası ve bir çay kaşığı nane koyarak Oldukça lezzetli oldu.
Yukarıdaki malzemelerle (yağlı süt kullanıldığını varsayarak) yapılan fındık çorbasından 4 porsiyon elde edilmektedir. Buna göre;
1 porsiyon fındık çorbasının kalori değeri: 328 kkal

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst