Kristen Stewart
Daimi Üye
https://www.hanimefendi.com/corbalar/3956-ezodamat-corbasi-resimli.html
Ezodamat çorbası
Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur.
Malzemelerimiz
Yarım kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su
YAPILIŞI:
Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ezodamat çorbası
Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur.
Malzemelerimiz
Yarım kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su
YAPILIŞI:
Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsiniz.
AFIYET OLSUN