Fındık Kurdu - Ezo Damat Çorbası

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
https://www.hanimefendi.com/corbalar/3956-ezodamat-corbasi-resimli.html

Ezodamat çorbası

Alicilarinizin ayariyla oynamayin, ezo gelin degil damat corbasi! Pirinc pilavi servisi yapcagimiz icin, corbamizin pirinci olmayacak,ayni besinden cok almayalim ki dengeli olsun diye dusundum ;) E beyaz pirinci eksik olan corbaya da damat ismi daha uygundur.

Malzemelerimiz
Yarım kase ince bulgur
1 kase kirmizi mercimek
1 buyuk sogan
1 tepeleme kasik salca (domates+biber salcasi karisimi pek guzel olur)
2 kasik yag
Su

YAPILIŞI:

Servis ederken corbanin uzeri icin
Yagda kavrulmus nane, arzuya gore biber…
Sogani ince ince dograyip yagda kavuruyoruz. Salcayi da katip biraz su ilavesi ile karistirin. Yikanmis ince bulgur ve mercimegi de ekleyip (tercihen) kaynamis suyu ilave edin. Corbanizin kivamini arzunuza gore ayarlarsiniz diye su miktarini belirtmedim.Yaklasik 1.5 litre iyi geliyor. Mercimekler iyice pistikten sonar uzerine yagda kavrulmus nane ,biber dokerek servsi yapabilirsiniz.
Eger evdeki bebeleri de dusuneceksek corbayi robottan gecirebilirsiniz.

AFIYET OLSUN

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Ellerine sağlık canım. İsmi çok hoş yalnız :)

Bir de birşey soracağım, ben yemeklerde salça pek sevmiyorum. Salça çok az koyup, gerisini domates koysak nasıl olur ki?

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
ellerine sağlık fındığım yaptığın çorbanın ismi çok hoş okuduğumda beni güldürmüştü bidenem tarifini yaptığımda da çok beğendim canım ellerine emeğine sağlık birtanem gerçektende çok güzeldi:eller::eek:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
keşke yaptığımda resimliyebilseydim fındığım sen çorbanı süslerken gülen yüz yapmışsın ya ben onu çocuklarınkini öyle süsledim eşimin kasesini de asık yüz yapmıştım eşimin yüzünü hali tambir şenlikti kızlar bana benim çorbam niye böyle diyince bende senin yüz halin hayatım çorbanın ismi ezo damat sende asık yüzlü bir damat olduğun için böyle dediğimde çocuklarım gülme krizine girmişti:kptmya::kptmya::kptmya:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
findigim ellerine emegine saglik
bu corbanin ismide tarifide cok ilgimi cekiyo
denk gelmistim bir iki defa ama yapmak nasip olmadi
insaallah deniceklerimin arasinda:hhhhhh:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
bu çorbayı denedim çok beğenildi . ellerine sağlık.

ellerine sağlık fındığım yaptığın çorbanın ismi çok hoş okuduğumda beni güldürmüştü bidenem tarifini yaptığımda da çok beğendim canım ellerine emeğine sağlık birtanem gerçektende çok güzeldi:eller::eek:

Afiyet olsun arkadaşlar,tarifi burdan buldum çorbalar bölümünden

sementha arkadaşımzı sağolsun ekllemiş,ben de adını görünce denemek istedim hoşumuza da gitti,çok beğendik.

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
keşke yaptığımda resimliyebilseydim fındığım sen çorbanı süslerken gülen yüz yapmışsın ya ben onu çocuklarınkini öyle süsledim eşimin kasesini de asık yüz yapmıştım eşimin yüzünü hali tambir şenlikti kızlar bana benim çorbam niye böyle diyince bende senin yüz halin hayatım çorbanın ismi ezo damat sende asık yüzlü bir damat olduğun için böyle dediğimde çocuklarım gülme krizine girmişti:kptmya::kptmya::kptmya:

İlahi sılam alemsin:kptmya::kptmya:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar