Fındık Kurdu- İrmik Topları

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270

attachment.php

İrmik Topları

Malzemeler:

3 su bardağı süt
7 kaşık irmik
7 kaşık toz şeker
1 paket toz krem şanti

Üzeri için

Kakao,hindistan cevizi,ceviz,fındık,antep fıstığı,pasta süsü

Yapılışı:

Şeker,süt ve irmik’i koyu oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Biraz soğusun. Arada sırada karıştırın ki top olmasın.

Muhallebi soğuduktan sonra toz krem şanti yi ekleyin ve çok iyi bir şekilde karıştırın. Kaşıkla karıştırabilirsiniz.

Sonra 1 tatlı kaşığı kakao ile beraber hindistan cevizini karıştırın. Başka bir kaba sadece hindistan cevizini koyun. Sıra muhallebiye geldi. Ufak ufak parçalar alıp el ile küçük toplar yapın, hindistan cevizinin içine atıp her tarafını bulayın.
Aynı işlemi kakaolu hindistan cevizi için de tekrarlayın soğuk olarak servis yapın.

Ben sadece hindistan ceviziyle yaptım şimdilik,çok lezzetli ve kolay bi tatlı oldu.

Ekli dosyalar

• 007.jpg
    007.jpg
    20,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 008.jpg
    008.jpg
    22,9 KB · Görüntüleme: 123

htc_

Daimi Üye
Tepki
986
:eek:fff: çook güzel olmuşşş :nk: yapasım geldi valla . bu ölçülerle ne kadarlık çıkıyor? Malum 2 kişiyiz çok yiyemiyoruz :huhuu:

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270
Harika bayılıyorum böyle sütlü irmikli tatlılara deneyeceğim bunu :eek: ellerine sağlık

Bende bi dahaki yapışımda daha değişik sunular deneyeceğim,fıdık,ceviz,zntep fıstığı,birde hindistan cevizini kakaoya bulayıp öyle de irmik topunu yuvarlamışlardı nkm..Onu unuttum yapmayı..:derdimcok:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
fındıgım masallah hamarat hatunsun vesselam cok sevdıgım bır tatlı bu ama henuz hıc yapmadım yemeyı daha cok sevıyorum sanırım :hihi:

ellerıne saglık canım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar