Kristen Stewart
Daimi Üye
Islak Kurabiye Tarifi
Malzemeler
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 yemek kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
Şerbet için
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
hazırlanışı:
İlk önce şerbet malzemelerini küçük bir tencereye alıp kaynamaya bırakın,6-7 dakika kanattıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, şeker ve yumurtayı alın karıştırın.
Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip,azar azar un ilave ederek karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, elinizde yuvarlayın.
Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
175 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra,ilk sıcaklıkları gidince,soğuk şerbetin içine teker teker atın çok az bekletip çıkartın.
Kurabiyeleri borcam tepsisine alın ve kalan şerbeti üzerine gezdirip üzerlerini kapatın.
Şerbetini tamamen çekince üzerine antep fıstığı serpiştirip servis yapın.
Tarif netten alıntıdır..