Kristen Stewart
Daimi Üye
Aslında görsel olarak çok büyük oldular küçük bildiğimiz pideler halind eolmaları gerekirdi ama iftar vaktine denk geldiği için biraz acele edince ortaya bu görüntü çıktı,bi dahaki sefere küçük halini resimleyip eklicem arkadaşlar,bunlarla idare edin şimdilik
Ama tadı mükemmeldi,tarif Emine Beder'in.Sadece iç mazlemesinde değişiklik yaptım,mantarlıydı ben bu malzemeleri koydum.
Malzemeler
1 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı + 1,5 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya (40 gr.)
1 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
tuz
İçi için:
Sucuk,domates,
kırmızı biber,yeşil biber kaşar peyniri
Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sıvıyı, yumurtayı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp unlanmış bir zeminde 3 mm kalınlığında uzunlamasına açalım. İç malzemeyi pişirip üzerine yayarak hamur kenarlarını üste doğru çevirip pide şeklini verelim. Hamur kenarlarına yumurta sarısı sürüp üzerine kaşar rendesi serperek ısıtılmış 190° ısılı fırında pidelerin üzeri pembeleşene kadar pişirip tereyağı sürerek servis yapalım.