Kristen Stewart
Daimi Üye
Öncelikle tarif için @Şekerpare me çooooookk teşekkür ederim..Ben ciğeri genelde önce kendi suyunu çekene kadar pişirip,yeşil biber,soğan ve domatesle kavurup baharatını ekleyip yapıyordum..Ama bu şekilde de çok hoşumuza gitti...Eşim hatta bu tarifi yaptıktan sonraiki paket daha alıp geldi yap diye,bugün de yine yapıcam yemeklerimin yanına ek..Salatayı resimleyemedim ben çoban salata yapmıştım dışardan geldiğimiziçin çok acıkmıştık bu tabağı bile zor kurtardım
Tavuk Ciğeri:
350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
Süslemek İçin:
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz,sumak
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.
Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce Arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tavuk Ciğeri:
350 gr. minik kuşbaşı doğranmış ciğer
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
Süslemek İçin:
3-4 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 dal ince doğranmış maydanoz
Tuz,sumak
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Patatesi soyup küp olarak doğrayıp tuzlayın. Kızgın yağda kızartın.
Un, kırmızı toz biber ve tuzu karıştırın. Derin bir kaba aldığınız ciğeri üstüne unlu karışımı döküp unla ciğeri harmanlayın. Kızgın yağda ciğeri kızartın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, maydanoz ve sumakla harmanlayın.
Servis tabağına önce kızarmış patatesi alın ve üstüne önce Arnavut ciğeri sonra da soğanlı maydanozu yerleştirip servis yapın.
Afiyet olsun.