Fındık Kurdu - Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Eveett kısa bir aradan sonra yine geldim:D

İnternette beğendiğim tarifleri denemeye sardım bu aralar..:findikim:

Kendime tam puan veriyorum..

Beğendiğim taarifler yüzde doksan lezzetli güzel çıkıyor...:nk:

İşte onlardan biri ...Yalancı Ekmek Kadayıfı...

attachment.php



1 paket etimek
1.5 su bardagi toz seker
2 su bardagi su

Oncelikle etimekler bir borcama dizilir ve teflon bir tavada kisik ateste, 1.5 bardak toz seker karamelize edilir. Iyice karamelize olduktan sonra ustune 2 bardak soguk su dokulur. Once seker topaklasacaktir fakat su isindikca seker eriyecek. Sekerli su iyice eridikten sonra etimeklerin ustune guzelce gezdirilicek. Takii etimekler suyu iyice cekene dek.
Bir yaptigimda da, soguk su yerine sicak su koydum, sekerlerin erime sureci daha kisa oldu, bilgilerinize...


Kremasi icin gerekenler:

1 lt sut
2 yemek kasigi dolusu misir nisastasi
2 yemek kasigi dolusu un

Ayrica 1 poset krem santi


Yapilisi:

Krema icin, krem santi haric diger malzemeler, puding gibi olana dek pisirilir. Iyice koyulastiktan sonra, 1 poset krem santi muhallebiye ilave edilir ve mikser ile iyice cirpilir ve etimeklerin uzerine dokulur. (dikkat ettiyseniz, kremada ayrica seker yok)

Soguduktan sonra suslenerek servis edilir, ben çekilmiş fındık ile süsledim, afiyet olsun


 

Ekli dosyalar

  • 008.jpg
    008.jpg
    19,5 KB · Görüntüleme: 184
  • 006.jpg
    006.jpg
    21,9 KB · Görüntüleme: 82
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

2.44.jpg


Resim netten alıntıdır.

Bu konu internette ayrıntılı anlatılmamış..Ben denemek isteyen arkadaşlar için yazmak istiyorum çünki biraz uğraştırıyor..

1,5 su bardağı Şekeri teflon tavaya alın..Tahta kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştırın..Sert ve top top olacaktır..Korkmayın..Karıştırmaya devam...Daha sonra erimeye başlayacak..Kahverengiye yakın bir renk alıp şerbet gibi olacak....Şeker tamamen eriyip sıvılaştığında 2 su bardağı suyu önce birini koyun ilave edin..Yine ağdamsı sert bir hal alacak..Pişirmeye devam edin ta ki yine eriyip şerbet halini alana kadar..İkinci bardağı da ekleyip kaynatın...

Karamelize ettiğimiz şekeri etimeklerin üzerine sıcak gezdirebilirsiniz...
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Tatlıya yorum yapmadan tabağına yorum yapacağım :hihi: Benim günlük kullandığım tabaklarımın deseninden :sirin:

Oyy valla yakın olsaydık gelir zilini çalardım hemen.Görüntüsü gibi tadınında güzel olduğundan eminim.Şu tarif ekleme işleri olmasa bende paylaşacağım yaptıklarımı ama tarifleri yazmak zor geliyor :uzgun:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Tatlıya yorum yapmadan tabağına yorum yapacağım :hihi: Benim günlük kullandığım tabaklarımın deseninden :sirin:

Oyy valla yakın olsaydık gelir zilini çalardım hemen.Görüntüsü gibi tadınında güzel olduğundan eminim.Şu tarif ekleme işleri olmasa bende paylaşacağım yaptıklarımı ama tarifleri yazmak zor geliyor :uzgun:


İnternetten aldım canım tarifi de yazmadım yani:D...Zevklerimiz de aynı demekki diyeceğim ama bana düğün hediyesi gelmişti...

Yeni bi takımalıcam misafirlere şart oldu..
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.502
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
İnternetten aldım canım tarifi de yazmadım yani:D...Zevklerimiz de aynı demekki diyeceğim ama bana düğün hediyesi gelmişti...

Yeni bi takımalıcam misafirlere şart oldu..

Misafirlik bende başka takımlar kullanıyorum.Sende olanları günlük kullanıyorum.Bazen sık gelen misafirlerime ikramlarda buluyorum çok hoşlarına gidiyor.Severek kullanıyorum ben.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst