Fındıklı Bohça Baklava

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php



Malzemeler :
500 gr. Hazır baklavalık yufka
250 gr. Tereyağı
Yeterince iri çekilmiş fındık

Şerbeti;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı :
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Tereyağı bir tavada eritilir.. Yufkalardan aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15’li gruplar yapılır. 8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır.

ALINTIDIR...
 

Ekli dosyalar

  • DSCN2366.JPG
    DSCN2366.JPG
    26,5 KB · Görüntüleme: 64
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst