Fındıklı çıkın kurabiyem :)

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
canım eliscimle 3.lüğü paylaştığım çıkın kurabiyem :hhhhhh: oy veren arkadaşlara tekrar teşekkürler

cikinkurabiye.jpg

2 Adet Yumurta
2 su b. Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Su Bardağı Un
1 Paket (250 gr.) Margarin
1 Paket Vanilya
yarım Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kakao
1 Çay Bardağı iri çekilmiş fındık
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Toz Şeker

bütün toz malzemeleri eleyip, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan iri limon büyüklüğünde bir parça ayırıp 1 çay kaşığı kakao ile karıştırıyoruz (Kurdelesi için).
Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyuyoruz
İçine biraz tarçın ve toz şeker ile karıştırdığınız fındıklı harç koyup, ağzını bohça gibi büzüyoruz.
Kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğümüz ağız kısmına kurdele şekli veriyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişiriyoruz. soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
çok değişik ve güzel bir görünüşü var bu yüzden oyumu çıkın kurabiye ye vermiştim:)ellerine sağlık....

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
çok güzel bu şekli vermekte baya zordur dimi emeğine sağlık-hmm

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270
Ellerine sağlık canım,bildiğimiz kurabiyelerden çok farklı görüntüler çıktı bu yarışmada.

epinizin emeklerine sağlık,muhteşem bir görsel şölen yaşattınız bizlere-hmm

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Çok güzel ve düzgün yapılmış görünüyor şekil vermek dikkat gerektiriyor sanırım tebrik ederim :eek: yapmak isterim bu tarifi ellerinize kollarınıza sağlık...

G

guzelcem

Misafir
Canısı tadı nasıl salı günü 15 -20 kişi misafirlerim gelicek geçmiş olsuna kaza geçirdik 2 hafta öncesi bu kurabiyenin lezzeti güzelse pazartesi akşamı yapıcam beni bilgilendirirsen çok sevinirim canısı mucuks sana.

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
canim ellerine emegine saglik
favorilerimden birtanesiydi
egerki yapmayi göze alabilirsem denicem mutlaka
iyiki katildin yarismamiza
renk katdin
ve sayende görsel sölen yasadik-hmm

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Emeğine sağlık canım. İsmi çok ilginç geldi bana:D Ayrıca ne kadar çikin dense de bence gayet güzel gözüküyor

OP
acigul

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
Canısı tadı nasıl salı günü 15 -20 kişi misafirlerim gelicek geçmiş olsuna kaza geçirdik 2 hafta öncesi bu kurabiyenin lezzeti güzelse pazartesi akşamı yapıcam beni bilgilendirirsen çok sevinirim canısı mucuks sana.

canım tadı güzel oluyor ben çok beğendim yarışmadan sonrada 2 kez yaptım. bendeki tarif cevizliydi ben fındıklı yaptım. tavsiye ederim. cevap için geciktim sanırım kusuruma bakma bende öpüyorum seni :hhhhhh:

OP
acigul

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum kızlar güzel yorumlarınız için. umarım dener ve beğenirsiniz :hhhhhh:

OP
acigul

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
yazıyı gözünüze sokmuş gibimi oldu ne çok büyük olmuş boyutu neyse idare edin artıkın. :gul: :gul: :gul:

LaRisA

Daimi Üye
Tepki
769
bunun içine antep fıstıgı koyuyoruz adını keloglan diyoruz cok farklı bi lezzet ve şık duruyo tabakda :dertli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar