canım eliscimle 3.lüğü paylaştığım çıkın kurabiyem oy veren arkadaşlara tekrar teşekkürler
2 Adet Yumurta
2 su b. Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Su Bardağı Un
1 Paket (250 gr.) Margarin
1 Paket Vanilya
yarım Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kakao
1 Çay Bardağı iri çekilmiş fındık
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
bütün toz malzemeleri eleyip, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan iri limon büyüklüğünde bir parça ayırıp 1 çay kaşığı kakao ile karıştırıyoruz (Kurdelesi için).
Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyuyoruz
İçine biraz tarçın ve toz şeker ile karıştırdığınız fındıklı harç koyup, ağzını bohça gibi büzüyoruz.
Kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğümüz ağız kısmına kurdele şekli veriyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişiriyoruz. soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
2 Adet Yumurta
2 su b. Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3,5 Su Bardağı Un
1 Paket (250 gr.) Margarin
1 Paket Vanilya
yarım Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Kakao
1 Çay Bardağı iri çekilmiş fındık
1 Çay Kaşığı Tarçın
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
bütün toz malzemeleri eleyip, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Hamurdan iri limon büyüklüğünde bir parça ayırıp 1 çay kaşığı kakao ile karıştırıyoruz (Kurdelesi için).
Beyaz hamurdan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp, içli köfte yapar gibi içini oyuyoruz
İçine biraz tarçın ve toz şeker ile karıştırdığınız fındıklı harç koyup, ağzını bohça gibi büzüyoruz.
Kakaolu hamur ile minik çubuklar yapıp, kurabiyenin büzdüğümüz ağız kısmına kurdele şekli veriyoruz.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 20-25 dk. üzerini çok kızartmadan pişiriyoruz. soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.