Findikli Kremali Pasta

N

nuran34

Misafir
:findikim:



Malzemeler

Pandispanya icin Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su bardagi Seker
Yarim paket Tereyagi
Kabartma tozu
Vanilin Sekeri
Süt
Un

Tarif

Önce yumurtanin aklarini ayri bir kapta köpük olana kadar cirpin bu en önemli püf noktasidir pandispanyanin.
Yumurtanin sarisinida cirpin seker ilave edin cirpmaya devam edin sekeri ilave edince kati bir kivam olacaktir erimis tereyaginida ekleyip cirpmaya devam edin,harc hafif sulanacaktir.kabartma tozu ve vanilin sekerini koyunca yine katilasacak.
biraz süt takviyesi yaparak göz karari alabildigince un ilave edin.
kati bir hamur olacak yumurtaninda akini ekleyin ve yumurtanin aki sönmeden dikkatlice hamura yedirin.
fazla civik fazlada kati olmayan bir hamur elde etmis olacaksiniz.yaglanmis unlanmis kaliba yayin hamuru 130 derece yaklasik 50 dakika pisirin.sisip kabardiktan sonra kürdanla kontrol edin.Soguduktan sonra bicakla 2 ye fazla kabardiysa 3e bölün ve arzunuza göre pastanizi yapin ister findikli ister meyveli ister cikolatali ister vanilyali ne isterseniz.
AFIYET OLSUN
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
67.100
Tepki
61.956
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
bisi sorucam başlıkta seker hamurlu diyorsunuz ama resimdeki pasta seker hamurlu deyil kremalı ve tariftede yazmıyor :ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst