Fındıklı Tatlı Tarifi

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep


Malzemeler,
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Şerbeti için,
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için,
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay fincanı dövülmüş fındık
  • 2 dal taze nane

Yapılışı,
  1. Yumurtaları çırpın.
  2. Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
  3. Fırın kabına yağlayıp karışımı içine aktarın.
  4. 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
  6. Şerbet ılıyınca sıcak tatlının üzerine eşit biçimde dökün.
  7. Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün.
  8. Tatlı şerbetini çektikten sonra tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın.
  9. Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
Beğendim :eek: buna biraz benzeyen birşey yapmıştım galeta unu değişik bir tat veriyor gerçekten...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst