Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 4 yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz fındık
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
Şerbeti için,
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için,
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay fincanı dövülmüş fındık
- 2 dal taze nane
Yapılışı,
- Yumurtaları çırpın.
- Hindistan cevizi, şeker, toz fındık, galeta unu, kabartma tozu, vanilya ve ayçiçeği yağını ilave edip çırpmaya devam edin.
- Fırın kabına yağlayıp karışımı içine aktarın.
- 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Şerbeti için su ile şekeri kaynatın.
- Şerbet ılıyınca sıcak tatlının üzerine eşit biçimde dökün.
- Krem şantiyi süt ile çırparak köpürtün.
- Tatlı şerbetini çektikten sonra tatlının üzerini krem şanti ile kaplayın.
- Fındık ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın