Findikli Ücgen Lokum-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
findikli_ucgen_lokum.jpg


Fındıklı lokumları üçgen ya da rulo olarak yapabilirsiniz. Dilerseniz üçgen olarak hazırladığınız tatlıların aralarına muz dilimleri de koyabilirsiniz. Afiyet olsun...
MALZEMELER



  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 75 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Bolca hindistan cevizi
  • 1 kase fındık içi
TARİF
Bir tencereye; un, toz şeker, ve nişastayı alın. Sütü yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Tencereyi ocağa alıp orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamını alınca tereyağı ve vanliyayı ilave edip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan indirin ve mikserle 4-5 dakika çırpın.
Fırın tepsisinin tabanını hindistanstan ceviziyle kaplayın.Hazırladığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üzerine yayın.

Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletin.

Sürenin sonunda muhallebiyi dolaptan çıkarın ve üçgenler elde edecek şekilde dilimleyin. Her bir üçgenin arasına fındık serpip diğer üçgeni üzerine kapatarak hazırlayın. Üzerine hindistan cevizi ya da fındık serpin.
Rulo şeklinde hazırlamak için;

Muhallebiyi yaklaşık 5*5 cm ölçüsünde kareler bölün. Her karenin ortasına fındık koyup rulo yapın.

Tüm muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın.

Servis tabağına aldığınız lokumların üzerine fındık serpip servis yapın.

ALINTI
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol periliçem lokum bu sunumla da hoş olmuş..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst