Fırın Kahvaltı
Doyurucu ve m etabolizma hızlandırıcı 8 kişilik fırın kahvaltı.
Malzemeler
6 dlimim çok ince kesilmiş normal ekmek
25 gr tereyağı
300 gr beyaz peynir
Yarım demet temizlenmiş kıyılmış maydanoz
250 gr temizlenmiş ıspanak yaprağı
400 gr dil peyniri
4 adet közlenmiş temizlenmiş kırmızıbiber
4 adet yumurta
400 ml süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı
Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağ sürün. Yapışmaz bir fırın kabına ekmeklerin hepsini yerleştirin. Kaba göre ekmekleri kserek hepsinin sığmasını sağlayın.
Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozla karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine serpin.
Temizlenmiş ıspanakları irice doğrrayıp yıkayın. Nemli halleriyle bir tencereye koyup kapağını kapatın. İki dakika sonra haşlanmış ıspanakları ateşten alın suyunu iyice sıkıp az tuz bol karabiber ile karıştırın. Yarısını maydanozlu beyaz peynirin üzerine serpin.
Dil peynirinin birazını üste döşemek için ayırın. Kalan dilpeyniri ile közlenmiş kırmızı biberleri irice kıyıp karışırın. Yarısını kaptaki malzemenin üzerine dökün. Kalan mazlemeyi de aynı sıralama ile döşeyin. Son olarak ayırmış olduğunuz dil peynirleriniuzun şeritler halinde üzerine yerleştirin.
Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çatalla çırpın ve kaptaki malzemelern üzerine dökün. Bir şeffaf folyo ile kabın üzerine kapatıp bir gece boyunca bekletmek için buzdolabına koyun.
Fırını 180 derece ısıtın. Sütlü yumurtasını iyice çeken ekmekli peynir karışımının üzerine çörek otu serpin. 40-50 dakika fıtınlayıp servis yapın.
Kaynak: iVillage Türkiye
Doyurucu ve m etabolizma hızlandırıcı 8 kişilik fırın kahvaltı.
Malzemeler
6 dlimim çok ince kesilmiş normal ekmek
25 gr tereyağı
300 gr beyaz peynir
Yarım demet temizlenmiş kıyılmış maydanoz
250 gr temizlenmiş ıspanak yaprağı
400 gr dil peyniri
4 adet közlenmiş temizlenmiş kırmızıbiber
4 adet yumurta
400 ml süt
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı
Ekmek dilimlerinin üzerine ince bir tabaka halinde tereyağ sürün. Yapışmaz bir fırın kabına ekmeklerin hepsini yerleştirin. Kaba göre ekmekleri kserek hepsinin sığmasını sağlayın.
Beyaz peyniri ufalayın ve maydanozla karıştırın, yarısını ekmeklerin üzerine serpin.
Temizlenmiş ıspanakları irice doğrrayıp yıkayın. Nemli halleriyle bir tencereye koyup kapağını kapatın. İki dakika sonra haşlanmış ıspanakları ateşten alın suyunu iyice sıkıp az tuz bol karabiber ile karıştırın. Yarısını maydanozlu beyaz peynirin üzerine serpin.
Dil peynirinin birazını üste döşemek için ayırın. Kalan dilpeyniri ile közlenmiş kırmızı biberleri irice kıyıp karışırın. Yarısını kaptaki malzemenin üzerine dökün. Kalan mazlemeyi de aynı sıralama ile döşeyin. Son olarak ayırmış olduğunuz dil peynirleriniuzun şeritler halinde üzerine yerleştirin.
Yumurta, süt, tuz ve karabiberi çatalla çırpın ve kaptaki malzemelern üzerine dökün. Bir şeffaf folyo ile kabın üzerine kapatıp bir gece boyunca bekletmek için buzdolabına koyun.
Fırını 180 derece ısıtın. Sütlü yumurtasını iyice çeken ekmekli peynir karışımının üzerine çörek otu serpin. 40-50 dakika fıtınlayıp servis yapın.
Kaynak: iVillage Türkiye