Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
MALZEMELER
* 1 adet bütün tavuk
* 1 adet kuru soğan
* 1 adet patates
* 3 adet biber
* 5 diş sarımsak
* Fırın poşeti
* Tavuğun içi için
* 1 su bardağı pirinç
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan
* 2 yemek kaşığı kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı çam fıstığı
* ½ tutam maydanoz
* tuz
* çok az karabiber
YEMEĞİN YAPILIŞI
* İç hazırlanışı:
* Soğanı soyun ve yemeklik olarak doğrayın, maydanozları temizleyip ince kıyın.
* Zeytinyağını tavaya alın ve yemeklik doğradığınız soğanı kavurun.
* Soğanlar pembeleşince çam fıstıklarını soğanlara ekleyin ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun.
* Üzerine pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
* Son olarak kuş üzümlerini, baharatları ve 1 su bardağı suyu ekleyin.
* Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin, ocaktan alın ve maydanozları ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
* Hazırladığınız iç pilav ılıdıktan sonra tavuğun içine doldurun.
* Tavuğun deri kısmına bir çizik atarak butları birleştirin.
* Tavuğun hazırlanması
* Tavuğu fırın poşetinin içine dilimlenmiş patates, kabuğu soyulmuş sarımsak, ikiye bölünmüş biber ve dörde kaktanmış soğanla birlikte koyun.
* Poşetin üzerine kürdan yardımıyla 5-6 delik açın ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir buçuk 1.5 saat pişirin.
* Afiyet olsun…