Fırında beşamel soslu patates

DUYGU

Üye
Katılım
3 Nisan 2011
Mesajlar
13
Tepki
29
Puan
13
Konum
izmir
MALZEMELER

dört adet orta boy patates
beş diş sarmısak
kaşar peyniri rendesi
tuz,pul biber,kekik

BEŞAMEL SOS İÇİN

iki kaşık tereyağı
iki bardak süt
iki kaşık un(tepeleme olmayacak)
tuz,karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri soyun yıkayın ve yuvarlak yuvarlak doğrayın.derin bir kaba patatesleri alın üzerine tuz,pul biber ve kekik koyarak elinizle patateslere harmanlayın ve bir kenarda beş on dakika bekletin.daha sonra baharatladığınız patatesleri yağlanmış borcama üst üste de gelecek şekilde dizin.bir tencereye iki kaşık tereyağı koyup eritin üzerine iki kaşık unu koyarak kavurun,unun kokusu çıktığında iki bardak sütü yavaş yavaş ilave edip bir yandan da hızlıca karıştırmaya devam edin.tuzunu karabiberini de ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.kaynamaya başlayınca altını kısarak beş dakika kadar daha karıştırın(dibini tutmaması için tercihen tel çırpıcıyla devamlı karıştırıyoruz)
hazırladığımız beşamel sosu pataeslerin üzerne dökün.ince ince doğradığınız sarmısakları da en üste dizin ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini de üzerine dökün.Afiyet olsun!
ÖNERİ:et yemeklerinin yanında servis edin.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.491
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık bende Lilav'a katılıyorum resimli olsa çok iyi olurdu :sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst