MALZEMELER
* 1 kg brokoli
* 200 gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 1 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 litre su
* Tuz, kara biber, kekik, kimyon
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Beşamel Sosu İçin
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 150 gr kaşar rendesi
YEMEĞİN YAPILIŞI
* Brokoliyi ayıklayıp yıkayın parçalarına ayırın (çok küçük olmasın) ve derin bir tencerede 1 lt kadar suyla haşlamaya bırakın
* brokoli haşlanırken ayrı bir tavada soğanı ve sarımsağı doğrayıp sıvıyağ ile kavurmaya başlayın.
* soğan hafif pembeleşince doğradığınız sivri biberi üzerine katın
* biberlerde biraz kavrulunca kıymayı ekleyin kavurun
* domatesi doğrayın, ekleyip kavurun
* üzerine salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
* tuzunu ve baharatını ekleyin
* bu arada haşlamaya bıraktığımız brokolilerimiz hafifçe yumuşamış olmalı. Brokoli yumuşamışsa altını kapatın. Brokolileri fırın tepsinse alıp yayın.
* brokolinin haşlama suyunu ise kavurduğumuz kıymanın üzerine ekleyin (çorba gibi aşırı sulu olmasın) suyuyla da birkaç dakika kaynasın
* tepsideki brokolilerin üzerinden isterseniz biraz tuz serpebilirsiniz
* sonra kavurduğumuz bu kıymalı sosu brokolilerin üzerine yayın
* ayrı bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Kaşarları içine katmadan üzerinden serpeceğiz.
* Beşamel sosu da soslu brokolinin üzerine yayın
* Kaşarları da üzerine serpin ve 180 derecede ısıtılmış fırına verin kaşarları kızarana kadar pişirin
* Afiyet olsun…