malzemeleri
1 karnabahar
3 sivri biber
300 gr kuşbaşı et
1 soğan
4 tatlı kaşığı rendelenmiş mozarella peyniri
50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı krema
30 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
hazırlanışı
Soğanı küp şeklinde doğrayıp, et, sivri biber, 25 gr tereyağı ile birlikte tencereye alın ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Karnabaharı yumuşayıncaya kadar pişirin ve mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Karnabahar püresini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber, krema ve kaşar peyniri ekleyip karıştırın. Püreyi küçük fırın kaplarına paylaştırın. üzerilerine biber ve et yerleştirip rendelenmiş mozarella peynirini serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fırında etli karnabahar püresi artık hazır, afiyet olsun.