Firinda ici Ispanak Dolgulu Köftem-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
daha önce ALINTI tarif olarak eklemistim sitemize
ve gecen hafta denedim
cok lezzetli ve tavsiye ederim kessinlikle
sebze yemeyen cocuklarada bire bir olur bu tarif
firinda pismeside süper tavada kizarmasindan

yalniz ben taze ispanakla diil
buzluk ispanagiyla yaptim

birde su var yalnis kiyma cikarmisim buzlugumdan cig köftelik kiymayla oldu:kptmya:

ama tadi yerindeydi:catalbicak:

kiyma erimis olunca kullanmak zorunda kaldim israf olmasin diye

Malzemeler;
  • 500 gr. köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber


Ispanaklı iç için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı;

  • Ispanakları çok iyi yıkayıp doğrayın. Ispanakların köklerini atmayın. Kök kavurması için kullanabilirsiniz. İlerleyen günlerde fırsat bulunca tarifini vereceğim.
  • Tencereye sıvıyağı koyup yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve saydamlaşana kadar kavurun.
  • Ispanakları da ekleyip yumuşayıncaya kadar 10 dakika orta ateşte pişirin.
  • Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
  • Ispanakların suyunu iyice süzdürdükten sonra rendelenmiş kaşar peynirleri ilave edin ve iç harcınızı bir kenara alın.


Bu arada köfte için bir kabın içine kıymanızı ve diğer tüm malzemelerinizi koyup iyice yoğurun.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine ıspanaklı içten koyun ve yağlanmış tepsiye dizin.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

ben köftelerimi yaninda patatosla pisirdim

AFIYET BAL SEKER OLSUN



Uploaded with
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sğlık birtanm. Bunu denemeliyim. Ispanakta, köftede çok severiz eşimle. -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst