Fırında Ispanaklı Mantar
1 kg mantar (büyük boy)
500 gr yıkanmış ve doğranmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber
Mantarları yıkayıp, sap kısımlarını kesin ve içinin oyuk kısmını biraz genişletin. Çıkan sapları ince ince kıyarak ıspanağa ilave edin. Bir tencereye sıvı yağı koyup ilk önce soğanları, ardından sarımsak ve mantar ilave edilmiş ıspanağı ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun. Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında tuz, karabiber ve pul biber ilave edip karıştırın ve ateşten alın. Biraz soğuduktan sonra hafifçe yağladığınız fırın tepsinize mantarları dizin ve içlerine hazırlamış olduğunuz harçtan doldurun. Üzerine kaşar peyniri serpin ve 190 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Alıntı