Fırında Kremalı Mantarlı Levrek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre




Malzemeler

  • 1 levrek fileto
  • 8 adet mantar, doğranmış
  • 2 adet siviri biber, doğranmış
  • 2 dal taze soğan, doğranmış
  • 1 adet domates, kabukları soyulup doğranmış
  • 1/2 su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber
Kaşarlı patates için;
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
Yapılışı
Tencerede zeytinyağını ısıtıp mantarları içine atın ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Ardından biber ve soğanları ekleyip 1-2 karıştırdıkatn sonra domatesi ekleyin. Tuz ve biber ile de çeşnilendirdikten sonra hepsini birlikte orta ateşte kısa bir süre pişirin.
Ayrı bir kapta 1/2 su bardağı su ile unu karştırın ve ardından kremayı da ekleyip çırpın. Hepsini mantarlı karışıma ekleyip 2 taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.
Filetoları fırına dayanıklı bir kaba koyup üzerine mantarlı kremalı sosu dökün ve önceden 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika kadar turbo fırında pişirin.
Patatesleri ise halka halka doğrayıp fırına dayanıklı bir tepsiye koyup üzerine tuz ve zeytinyağı gezdirip dökün. En üste de kaşarları serpiştirin yine aynı derecede, hatta balıklarla birlikte 10 dakika kadar pişirin.
Ben her ikisini sıcak servis etmek için, balıkları çıkarmama son 10 dakika kala patatesleri fırına sürdüm. Turbo ayarında olduğu için her ikisi de rahatlıkla pişti.

Afiyet olsun !

ALINTI
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
baligi zebzeli cok severim ben gecen gün patatesli yaptim buda güzelmis tesekkürler canim:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst