Fırında Palamut Pilakisi
Malzemeler:
1 adet palamut, 1 adet soğan, 1'er adet limon ve domates, 2 adet defne yaprağı, yeteri kadar ayçicek yağı, yeteri miktarda tuz, yeteri kadar karabiber ve su
Hazırlanışı:
Palamut balıkları ve kuru soğanı halka halka doğruyoruz. Fırın kabının altına soğanları diziyoruz. Üzerine palamut balığını koyuyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates, defne yaprağı, tuzunu, yağını ve yeteri kadar suyunu koyup, en son üzerine limon dilimlerini diziyoruz. 180 derecelik ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz. Soğuk ya da ılık servis edilebilir. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpilebilir.
alıntı
Malzemeler:
1 adet palamut, 1 adet soğan, 1'er adet limon ve domates, 2 adet defne yaprağı, yeteri kadar ayçicek yağı, yeteri miktarda tuz, yeteri kadar karabiber ve su
Hazırlanışı:
Palamut balıkları ve kuru soğanı halka halka doğruyoruz. Fırın kabının altına soğanları diziyoruz. Üzerine palamut balığını koyuyoruz. Üzerine kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates, defne yaprağı, tuzunu, yağını ve yeteri kadar suyunu koyup, en son üzerine limon dilimlerini diziyoruz. 180 derecelik ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyoruz. Soğuk ya da ılık servis edilebilir. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpilebilir.
alıntı